jakby co to:
-seria x-men
-zoom -akademia superbohaterów (straszne gówno ale jak ktoś się bardzo nudzi) :P
-Percy Jackson
-Uczeń czarnoksiężnika
-Harry Potter oczywiście ;x
śrdednia filmu 6,moja ocena 6 x)
fabuła dobra ale niestety wszystko pokazywane kamerą(jak rec) przez co często w ogóle nic nie dało się zobaczyć
a i fantastyczna 4 :P
fantastyczną 4 też widziałam (obie części ) :P a może znasz jakieś filmy w klimacie mitologicznym? jacyś bogowie herosi itp. itd.
no właśnie oprócz Percy Jackson to żadnych co jest dziwne bo to łatwy temat do takich filmów a tu cicho :P
czaje się na prince of persia ale czy są tam takie klimaty to nie wiem
edit:coś znalazłem "Immortals. Bogowie i herosi 3D" oraz "Thor"
to z filmów to jeszcze zielona latarnia (nie oglądałem) seriale o supermocach też Cię interesują ?
seriale też oglądam, ale teraz wszystkie mi się pokończyły, zielonej latarni nie oglądałam i jakoś nie ciągnie mnie do tego filmu. może kolo jest zbyt zielony :P za to oglądałam zielone szerszenia (czy jakoś tak) ale nie podobał mi się. teraz czekam na nowego batmana.
mi też się pokończyły i tak jakoś nudno się na FW i w tv porobiło :D teraz ściągam Kyle XY i Once Upon a Time z nudów ;p
once upon a time chciałam obejrzeć ale serial po pierwszych odcinkach mnie odstraszył. jak dla mnie serial jest za bardzo bajkowy i szczerze mówiąc nudny. a jeśli chodzi o kyle xy to tego serialu szczerze mówiąc nie znam.
ja teraz oglądam tylko grę o tron. mówię ci 9 odcinek 2 serii był bardzo dobry. jeśli nie oglądasz tego serialu to ci go serdecznie polecam :P
trochę jest nudnawy (zwłaszcza ten świat bajkowy) ale fabuła jakoś mnie wciągnęła :) nie znam ale niedługo OUAT sie skończy to sie nim zainteresuje ;p
naprawdę warto :P kreacja serialu jest trochę mroczna i jest sporo wątków politycznych i intryg. ale w końcu o to chodzi, żeby zdobyć tron :D
sorry le musiałem zejść wczoraj z kompa :P jesli mam byc szczery to zwiastun mnie nie zainteresował...polityką się w ogolę nie interesuje i nikt w grze o tron nie ma supermocy ;)
jeśli chodzi o seriale o supermocach to polecam Misfits (http://www.filmweb.pl/serial/Wykl%C4%99ci-2009-549728) - brytyjska alternatywa :) a Kyle XY to raczej dla osób w wieku 12 - 15 lat.
i dlatego odpusciłem sobie kyle'a po 1 sezonie ;P co do misfits mam pewne opory i się nie przełamie x)
Z seriali mogę polecić jeszcze Tru Calling, choć nie traktuje dokładnie o nadprzyrodzonych zdolnościach. Niestety przerwano produkcję w trakcie drugiego sezonu. Wielka szkoda, bo był świetny.
Jeżeli chodzi o seriale o ludziach z nadludzkimi zdolnościami to :
te sztampowe:
- 4400
-herosi
-Misfits
- Secret Circle
inne z takimi wątkami:
-Carnivale z HBO (ale tylko w wersji oryginalne, angielskiej. Przekowpałam całe internety i nie znalazłam napisów :()
- seriale na stacji Sy-fy które nie reprezentują jakiegoś bardzo wysokiego poziomu, ale co komu pasi.
Co do filmów:
- Superbohaterzy:
-Ghost Rider
-wszystkie ekranizacje komiksów marvela (batman, spiderman, avengers, Captain America, Hulk, X-men, iron-man, thor)
-Kick-Ass
-Beowolf
-Starcie i Zmierzch tytanów
-John Carter (polecam)
Ludzie z nadzwyczajnymi zdolnościami:
- Percy Jackson
-Jumper
-Sucker Punch
Tyle z tego co pamiętam.
Apeluję natomiast o nienazywanie "Gry o tron" serialem o "zombie i supermocach" podczas gdy jest to przykład na to jak efekty specjalne nie muszą być zauważalne, gra aktorska może być doceniana, serial fantasy może odnieść godny podziwu sukces a bogata scenografia i fabuła zaspokaja apetyty najbardziej wybrednych. Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że jest to jedna z najlepiej zekranizowanych powieści i z pewnością odcinki w czołówce w swojej kategorii. Polityka oczywiście:D ale również pożądanie, honor, przygoda i chciwość. Mogę polecić, ale jak mówię są różne upodobania.
Jeśli chodzi o podobne to przychodzi mi na myśl stara seria. Scanners i scanner cop.
http://www.filmweb.pl/film/Scanners+II%3A+Nowy+porz%C4%85dek-1991-111919
z filmów jeszcze oczywiście Spider Man i Hancock .
a z seriali (nie wiem , może już ktoś wcześniej podał , nie czytałam wszystkiego) Smallville i Roswell: W kręgu tajemnic :)
Coś w podobnym klimacie, ale nie napakowane efektami to pamiętam niejakie "Indygo" a jeśli już jesteśmy przy ruskich to nadprzyrodzone moce zdecydowanie polecam w "Nocna Straż" i "Straż Dzienna" - własnie w takiej kolejności, ale w oryginalnych wersjach...
" percy jackson"
a jesli chodzi o bohaterów i supermoce to wg mnie :
-jumper
-tajemnice smallville ( serial)
-fantastyczna czwórka
-fantastyczna czworka 2: narodziny srebrnego surfera
-agent przyszłości [jake 2.0]
-superhero ( komedia o superbohaterze- na podstawie spidermana)
- spiderman
-czarodziejki
-przygody merlina ( czasy króla artura - serial)
A tu masz filmy z mocami i magią
-księżniczka z krainy słoni ( serial)
-ksiezniczka dwóch swiatów
-ksiezniczka dwoch swiatow powraca
-magiczny duet
-magiczny duet 2: czary do pary
-sabrina i magiczny medalion
- bibi blocgsberg
-bibi blocgsberg i tajemnica niebieskiej sowy
I jak chcesz o podrózowaniu w czasie
-tajmiaki ( przez "m" )
A jak ciekawią cie filmy o poszukiwaczach skarbów to napisz