PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=320890}

Push

2009
6,4 46 tys. ocen
6,4 10 1 46195
5,1 8 krytyków
Push
powrót do forum filmu Push

Rewelacja 9/10

ocenił(a) film na 9

Witam,

Trochę mnie zadziwiły tak negatywne opinie na temat filmu "Push". Parę dni temu byłem na sensie z przyjaciółką i trafiliśmy na opcję, że byliśmy sami na sali kinowej. Efekty specjalne były zrobione na bardzo wysokim poziomie. Wsiąknąłem w film całkowicie. Dodatkowo zmysłowe doznania dotykowe siedzącej obok towarzyszki wprawiły mnie w nastrój niezwykle intensywny, zarówno wizyjnie jak i refleksyjnie. Fabuła filmu wciągnęła mnie swoją przewrotnością, a cała gama przedstawionych zdolności paranormalnych była imponująca. Polecam serdecznie! :-)

ocenił(a) film na 6
Nibelung

Zgadzam się z Tobą, film był fajny, nie wiem o co tyle krzyku.

ocenił(a) film na 7
Alexti

Po tylu negatywnych recenzjach byłem nastawiony negatywnie do PUSH'a ale że lubię filmy i seriale o zdolnościach paranormalnych obejrzałem i muszę stwierdzić że te całe narzekanie i sranie że film jest do dupy jest są przesadzone, nie jest to film najwyższych lotów ale jest dobry. Ostatnio nie widziałem żadnej pozytywnej recenzji na nowsze filmy, w kółko narzekanie aż rzygać się chce, ciągle "film przereklamowany","gniot", "1/10" i ciągłe porównywanie do mrocznego rycerza :/
Bez przesady, słabych filmów chyba nie oglądaliście...

ZlyCzarny

Na "mrocznego też narzekają". Ale niektórzy się w tym lubują, poprawaijąc sobie humor i ego. Szczególnie zaś oceniają filmy, których nie widzieli.

Douger

9/10 to przesada ale film naprawdę dobrze się ogląda, o niebo lepiej niż Jumpera, porównywalnie bądź nawet lepiej niż Wanted.

Polecam sprawdzić, mnie tematyka nadnaturalnych mocy wciąż interesuje ;)

ocenił(a) film na 7
LiMiTED_UNCUT

"9/10 to przesada ale film naprawdę dobrze się ogląda, o niebo lepiej niż Jumpera, porównywalnie bądź nawet lepiej niż Wanted."

Ja takze nie dal bym temu filmowi 9/10, jak dla mnie to 6/10, faktycznie duuuuzo lepszy od jumpera, ktory byl za krotki i za malo rozwiniety, ale stwierdzenie ze byl lepszy od wanted jest conajmniej nie na miejscu, gdyz wanted wedlug mnie byl o wiele lepiej zrealizowanym filmem. Ogolnie filmik mocno do obejrzenia

ocenił(a) film na 10
Alexti

Świetny film, końcówka trochę słaba, odniosłem wrażenie, że film nie został dokończony, tak jakby czegoś zabrakło, ale ogólnie 8/10

ocenił(a) film na 9
Nibelung

Również wystawiłem ocenę 9/10, bo już dawno żadnego filmu nie oglądałem z taką przyjemnością. Lubiani przeze mnie aktorzy, dobre efekty specjalne, ciekawe zwroty akcji i ten pełen relaks przez te prawie dwie godziny, które sprawiły, że zapomniałem o obowiązkach dnia codziennego. Również polecam :)

Natomiast co do recenzji, to nigdy nie czytam opinii o filmie przed jego obejrzeniem, wyrabia to potem opinię o danej produkcji i zupełnie inaczej się to wszystko ogląda. Wiedzę o filmie korzystam zazwyczaj z krótkich notek prasowych lub ze zwiastunów, choć te ostatnie mogą być też mocno przereklamowane (vide SWAT).

ocenił(a) film na 8
RevulsioN

może nie rewelacja ale solidny ciekawy film...ja kino McGuigana uwielbiam, podoba mi sie robi te swoje filmy w podobny sposób, używając swoich firmowych sztuczek filmowych. PUSH to zdecydowanie inne kino niz te bohomazy Xmeny,Heroes i inne fantastyczne czwórki...

8/10...solidna dobra rozrywka

ocenił(a) film na 5
Nibelung

Ja dalem 10/10 dla mnie to arcydzieło ... Dawno nie ogladalem lepszego filmu ^^ swietne efekty , akcja , fabuła .. Wszystko idealnie zgrane ... Niewiem dlaczego tyle negatywnych opninii no ale cóż nie wszystkim sie podoba i trzeba to zrozumiec :) Dla mnie absolutny hit ;) bylem w kinie

ocenił(a) film na 10
jacozakr

Zgadzam się z wami film jest świetny. Myślałem że będzie coś w stylu jumpera ale okazało się że ten film wyszedł o niebo lepiej.
Nie wiem czemu ale jak oglądałem ten film to skojarzył mi się on z Babylon A.D.

PsychoPunk

Babylon A.D. trochę słabszy, ale jest jedno podobieństwo i to w dodatku minus: oba filmy wydają się trochę niedopracowane, niedokończone, czegoś im brakuje. I jak w wypadku Babylonu miejmy nadzieję, że zostanie nam to zrekompensowane wersją reżyserską, tak Push to niestety finalny produkt, w dodatku z końcówką, która pozostawia otwartą furtkę części drugiej, która raczej nie powstanie...

PsychoPunk

Żadnego odwzorowania z Babylon AD w tym filmie nie widze, fakt ma coś z Jumpera, ale czy jest od niego lepszy cięzko powiedziec chyba za duzo chcieli pokazac w tym filmie akcji i dlatego nieco ją okroili w niektorych czesciach.

ocenił(a) film na 8
Nibelung

+1 popieram niezły filmik przyjemnie sie oglada