PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=320890}

Push

2009
6,4 46 tys. ocen
6,4 10 1 46195
5,1 8 krytyków
Push
powrót do forum filmu Push

Rozczarowanie - wyliczę w punktach.

1. Co to ma być w końcowej scenie? Gdzie jakiś nawet nie drugo tylko z piątoplanowy aktor nagle blokuje wszystkich ciosami. Scena ta powinna się rozegrać inaczej. To główny bohater powinien bardziej rozwinąć swoje umiejętności, no cóż nie rozwinął, a skoro nie rozwinął to po jasną cholerę była o tym mowa? A jak jest mowa to słuzy temu aby rozwinął aby pozniej to wykorzystać a tak to zawsze dostawał w pierdziel.

2. Polowali na głownego bohatera - no i kilka razy mogli juz go zabić i zawsze go zostawiali - bezsensu. Juz w pierwszej scenie mogła go śmiało ogłuszyc pielęgniarka gdy szedł z ojcem. Co wiecej - mogła zabic jego ojca zanim ten z dzieckiem wszedł do pokoju.

3. Nie wykorzystany potencjał różnych zdolnosci bohaterów - widzących, cieni itp, wydaje mi sie ze chcieli aby bohaterowie mieli jakies szczególne cechy tak jak w X-Menach. a tu tylko wspominają ze ten ma takie a ten takie.

4. Efekty specjalne oparte chyba na założeniu - rzucajmy ludzmi o ściany.

5. W recenzji napisał gość ze efekty są... spojrzcie jak opisał - nie zgadzam się z nim.

6. Nie chce mi się wiecej wymieniac banalnych zagran tego filmu.

7. Jesli chcecie obejrzec film w ktorym bohater ma zdolnosci i je rozwija to polecam "WANTED" z andzeliną dzoli - tak dla przykładu jak powinien przebiegac rozwój postaci pod kątem zdolnosci (oraz zobaczyc EFEKTY SPECJALNE) bo w tym Push to cienko to widzę.

użytkownik usunięty
orcinus21

Zgadzam sie z przedmowca.Film do bani.Bez sensu.Sxcenariusz o dupe potluc.Koncowka - co to mialo byc?Juz zalozyli ze bedzie 2-ga czesc w ktorej to bedziemy ratowac mamusie Cassie?I pewnie wyjdzie w 2012 roku co by Cassie juz pelnoletnia byla i z Nickiem pobaraszkuje...Dretwy ten film i ponizej oczekiwan.
3/10

ocenił(a) film na 7
orcinus21

Jedną z głównych zalet dla mnie jest lokalizacja filmu, Hong Kong wygląda świetnie, szczególnie w nocy. Chociaż dziwnie to wygląda, że tyle tych białasów w Chinach mieszka. Chyba wiem co ludziom się w tym filmie podoba: dużo ładnych ludzi, rozrywkowa muzyka wpadająca w ucho, naiwny wątek "miłosny". Macie rację efektów specjalnych raczej nie ma, ale więcej bym nie zniósł. Najbardziej podoba mi się gdy Kira kopie dupsko tego agenta w kiblu, bez kitu albo koleś ciota albo ona naoglądała się za dużo wrestlingu, aż miło popatrzeć na to "równouprawnienie" w filmie. Krok milowy. Ostatnie scena: jeśli koleś strzeliłby sobie w łeb w samolocie, pocisk przeszedłby przez ciało i zrobił dziurę w kadłubie. O, zapomniałbym , 13 latka wypiła 5/6 flaszki (chyba absyntu) z gwinta, trzymała się na nogach, doszła do hotelu i rano jest już wszystko okej. A nie jest z Rosji. Jeżeli wszyscy tzw. "wąchacze" dostali te paciorki, wystarczyło tylko to gówno powąchać i już wiedzą gdzie jest dziewczyna, ale wszyscy chyba zapomnieli jak to się robi, tylko ta Chinka nie. Jak wspomniałeś w punkcie 6 trochę tego jest. A jeszcze co do tych mocy: ukłon w stronę G.Lucasa. Jedi widzą przyszłość, wiedzą gdzie są bliskie im osoby, poruszają przedmiotami (wiecie jak), potrafią ukryć się dzięki mocy, wpływają na myśli słabych umysłów etc. Wiecie o co mi chodzi. Ale w sumie fajny film xD. Ponadto wiemy że będzie numer 2.