Pustynia serca

Desert Hearts
1985
6,8 907  ocen
6,8 10 1 907
6,5 4 krytyków
Pustynia serca
powrót do forum filmu Pustynia serca
karen_

Dopiero teraz zauważyłem że założyłaś kilka wątków a ponieważ ten jest ostatni ( 2013) więc napiszę to jeszcze raz ....film cudowny panie zagrały rewelacyjnie no i są naprawdę pięknymi kobietami.Nie wiedziałem że mogą być tak piękne filmy o miłości kobiet choć obejrzałem w tym tygodniu już kilka takich filmów ,a wszystko to wina filmu Kiss Mig który to wpadł mi w ręce :):):) w zeszłym tygodniu,i oczywiście jest dla mnie numerem 1 a Pustynne serca to numer 2 .Zobaczę za kilka dni jak zciągnę i obejrzę kilka innych filmów o tej tematyce.Pozdrawiam serdecznie.

jabuszko48

Nieźle proszę pana :) O Kyss Mig też napisałam na filmwebie, na forum tegoż filmu, i to całkiem sporą epistołę z ciekawostkami. Tutaj założyłam kilka tematów, ale linki które kiedyś działały i prowadziły do ciekawych miejsc, zdjęć, klipów niestety nie są już aktualne.

karen_

No proszę ,czytałem twoje wypowiedzi ale nie zwróciłem wówczas uwagi na to kto pisze .Fakt ..bardzo trafne uwagi ale choć troszkę zjechałaś bohaterkę ( żart ) to i tak jest to dla mnie numer jeden o co mam nadzieję się nie pogniewasz ,przyznaję że Mia początek miała troszkę sztywny ale rozkręciła się szybko.Sceny -kiedy paliły papierosa i Frida proponuje jej wycieczkę do lasu ...pamiętasz jak Mia zareagowała ? rewelacja tak samo jak scena jazdy na rowerze choć przyznaję że muzyka w tym momęcie zrobiła swoje no i ta scena kiedy czeka na Fridę schowana ..ten moment kiedy dotknęła ściany - gienialne.To tyle ... na razie bo kto wie ,może odpiszesz :):) jeśli tak to prośba ....nie panuj mi ok? :)

jabuszko48

Odpiszę któtko :) Kyss Mig jest w czołówce moich ukochanych branżówek. Gniewać się nie będę:) a słowo "pan"było użyte tylko dla podkreślenia dość niecodziennej sytuacji na forum Desert Heart :)

karen_

AAAAA ..no tak rozumiem .No to jeszcze podaj mi kilka twoich ulubionych branżówek postaram się je zciągnąć . No chyba że już je mam ...bo w kolejce czekają Aimee i jaguar,buntowniczka ,Córka botanika,,Gdy zapada noc ,Prawda o Jane ,Gry weselne ,Nie potrafię inaczej i Pewnego lata , tyle na razie wyczaiłem.Dzięki że odpisujesz

jabuszko48

https://www.filmweb.pl/user/karen_/blog/2008/10

moja lista kończy się na 2010 roku, bo potem nie udało mi się już edytować tej notatki. Po 2010 było jeszcze wiele filmów wartych uwagi. Mnie się najlepiej oglądało: "Duke of Burgundy", "Flores Raras", "Drugie życie Lucii", "Faworyta" :)) (to nie jest typowy przykład, ale po prostu uwielbiam tę tragifarsę w kobiecym wydaniu i kompletnej realizacji filmowej, i znam chyba każdy kadr tego filmu), aktualnie nadawany serial HBO "Gentleman Jack", "Thelma", "Carol" (tylko końcówka i oddanie epoki). Pewnie mi wiele umknęło, ale wybór jest ogromny https://www.imdb.com/search/keyword?keywords=lesbian&ref_=kw_nxt&sort=year,desc& mode=detail&page=1

W twojej kolejce czekają smaczne kąski :) Miłych seansów!