Problem w tym że to nie jest film fabularny jak nie którzy może oczekiwali, czy czysto komediowy ale bardziej muzyczno-komediowy, gdzie najważniejszy jest klimat tamtych czasów, a fabuła ma za zadanie wszystkie te piękne, przesycone rock'n rolowym klimatem obrazki posklejać w piękną całość. Każdy szczegół na filmowej lodzi, od świetnych postaci, po kozackie gesty (przywitanie Gavina) i teksty( np, o pływających dzieciach), czy sam wystrój lodzi do słuchawek Counta i urody Marianne czy chwilowej dziewczyny Simona tworzy niesamowity klimat, a polowa scen mogłaby być dla mnie kultowa. Jak ktoś powiedział wcześniej niesamowite wrażenie robią ujęcia słuchaczy pod koniec filmu (można się popłakać:D). Z pewnością trzeba bardzo lubić muzykę tamtych czasów, w przeciwnym wypadku raczej nie ma co podchodzić do tego filmu. Jestem 2 dni po seansie wiec uważam swoje 9/10 za wyważoną ocenę:D
Rock'n roll!!!!!!
zdecydowanie się zgadzam z tym komentarzem i nie umiem nic więcej dodać :) tak, tak, tak! :)
Dużo słonecznej Muzyki, wesołej, cholernie pozytywnej. Ludzie, tacy ludzie, ten typ ludzi, który uwielbiam, ludzie, dla których Muzyka jest najważniejsza, zachowanie pod koniec filmu idealnie to obrazuje. Dodam, że są to ludzie tak cholernie zabawni i z takim świetnym podejściem... Żyją tam sobie na łódce jak jakaś rodzina, a cały ich czas spędzany tam kręci się głównie wokół Muzyki. N I E B I A Ń S K I Film.
Skopiowane z mojego bloga, ale chce mi się dopisać, że kocham ten film, że u mnie ma 10/10, a słucham różnej Muzyki od Modern Talking przez Dżem, Coldplay aż do Calvina Harrisa, także warto spróbować, może ktoś przez ten film właśnie pokocha ROCK'N'ROLL !
Gavin jest genialny i tyle, uwielbiam go pewnie przez to, że wygląda jak wygląda, no i za głos, nic nie poradzę :D Kocham ich wszystkich, chwała mojemu bratu, że przywlókł ten film do naszego domu :D Końcówka filmu i wiadome hasło wykrzyczane przez tych wszystkich ludzi... A potem "Let's Dance", zwykle tego nie robię, ale co mi tam - <3 :D
Rock'n'Roll!