PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9063}

Rambo: Pierwsza krew

First Blood
1982
7,4 146 tys. ocen
7,4 10 1 146208
7,5 48 krytyków
Rambo: Pierwsza krew
powrót do forum filmu Rambo: Pierwsza krew

Klasyk. Stare dobre kino ,genialny aktor super przesłanie . Chyba nie trzeba tłumaczyć co twórcy mieli na myśli tworząc ten prosty ,ale jakże niesamowity obraz żołnierza który nie może się odnaleźć po powrocie do kraju. Tutaj wystarczy tylko jedno słowo...ARCYDZIEŁO

użytkownik usunięty
frugosz

Popieram w 100%.Rambo to niesamowity film.Tylko nowe pokolenia nie doceniają tego arcydzieła.Ale naprawdę jeden z lepszych filmów.:)

ocenił(a) film na 9

Dokładnie, klasyka kina akcji. Teraz już nie robią takich filmów, a szkoda.

Double_Blast

Dokładnie - te młode wypłukane z wszelkiego gustu i smaku pokolenia ..nie znają sensu słowa Epic !

ocenił(a) film na 10
frugosz

Świetny film ... ten klimat nie wróci, mam wszystkie części oprócz IV na VHS i DVD, a mimo to zawsze oglądam kiedy leci w TV.
Jeden z pierwszych filmów obejrzanych przeze mnie za dzieciaka na video.....Wspaniałe przesłanie do Amerykanów nie rozumiejących koszmaru weteranów z Wietnamu.

ocenił(a) film na 9
frugosz

Klasyk do oglądania co parę miesięcy, czy ktoś zauważył w scenie gdy rambo porywa ciężarówkę następnie jest cięcie i widzimy inną, brak napisu c-4 czy c-6 pierdoła ale w dzieciństwie nie zauważyłem

ocenił(a) film na 8
majkelnajt0

Ten film zawsze z chęcią oglądam. Niepowtarzalny klimat no i legendarny Stallone - ikona i jeden z moich idoli z dzieciństwa.

frugosz

Wielka szkoda że ten klasyk jest tak niedoceniany wśród młodych ludzi, przede wszystkim to nie jest puste mordobicie dla mordobicia, ten film ma "jajo" jeśli ktoś wie co mam na myśli, żaden nowy film sensacyjny nie posiada takiego czegoś. Przez to wszyscy teraz uważają że filmy sensacyjne to głupie mordobicie i psują opinię takim klasykom jak Rambo. Powiedziała bym że to jest bardziej dramat niż film sensacyjny. Zapamiętałam ten film z dzieciństwa jako świetny i teraz po latach nadal tak sądzę. Gdy się dorasta widzi się jakie tandetne były niektóre filmy ale nie ten. Świetny film i fabuła, bardzo przekonująco zagrał również Stallone, nic dodać nic ująć. Młodzi teraz nie wiedzą co ma prawdziwy sens.