PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9063}

Rambo: Pierwsza krew

First Blood
1982
7,4 146 tys. ocen
7,4 10 1 146208
7,5 48 krytyków
Rambo: Pierwsza krew
powrót do forum filmu Rambo: Pierwsza krew

Za niska średnia!

użytkownik usunięty

Niech mi ktoś powie jak to jest, że "Rambo" jeszcze z pół roku temu trzymał ocenę ponad 8,0 a teraz już tylko 7,3? To jakieś kpiny normalnie. "Pierwsza krew" to jeden z najlepszych filmów sensacyjnych i naprawdę wspaniały dramat wojenny! Zasłużył na dużo lepszą średnią i wyższą pozycję w rankingu. Sam soundtrack Jerry'ego Goldsmitha to istny majstersztyk!

ocenił(a) film na 10

Niestety dzieci filmwebu i pseudo znawcy kina zaniżają dobrym filmom skale ocen

użytkownik usunięty
Rinzler

To samo tyczy się klasyków takich jak "Rocky", "Predator" czy "Terminator". Od pewnego czasu zauważyłem znaczny spadek oceny tych filmów.

ocenił(a) film na 10

Owszem,jak coś dla nich nie jest 3D to jest gniotem.Osobiście Rambo oceniłem 10/10.
Poruszyła mnie ostatnia scena kiedy John żali się Trautmanowi.

użytkownik usunięty
Seinnt47

Osobiście uważam, że jest to najlepsza scena w całym filmie :)

ocenił(a) film na 10

Też tak uważam - Rambo w tej scenie opowiada Tratmanowi na jakie rzeczy musiał się napatrzyć będąc w Wietnamie, w ogóle cały ten film jest świetny, bo obrazuje dramat żołnierza wracającego z wojny w Wietnamie i tym samym zmusza do refleksji nad bezsensem Wojny Wietnamskiej.

Swoją drogą Wietnam, to była największa porażka armii Stanów Zjednoczonych w historii.

ocenił(a) film na 7

Już ci mówię pachołku jak to jest, otóż sporo osób kliknęło na 7 lub mniej "gwiazdek", w sytuacji kiedy ocena wynosiła ponad 8 każde kliknięcie poniżej tej wartości zmniejszało średnią arytmetyczną, która to średnia spełnia funkcję oceny filmu. Proste? Proste.

użytkownik usunięty
androgenius

Uwierz mi "pachołku", że tak niska średnia tego filmu wynika z zupełnie innego powodu.

ocenił(a) film na 7

Jeżeli znasz jakiś inny sposób wpływania na średnią arytmetyczną niż zmiana jej składowych to go podaj, pajacu. Nie ma innego sposobu na zmianę oceny filmu na niższą niż klikanie wartości niższej od wartości aktualnej oceny. To jest jedyna przyczyna obniżenia oceny filmu. To, dlaczego ktoś klika na niższą ilość "gwiazdek" jest kwestią zupełnie inną, ale przyczyną obniżenia się oceny jest właśnie klikanie, imbecylu.

użytkownik usunięty
androgenius

Nie mówię o innym sposobie wpływania na średnią idioto. Zaniżona ocena tego filmu to sprawka trolli internetowych, które po premierze "Niezniszczalnych" skrupulatnie gnoją wszystkie produkcje Sly'a. Osobiście natknąłem się już na kilkanaście takich profili. Od dawania "szóstek" czy "siódemek" średnia nie spadłaby aż tak drastycznie.

ocenił(a) film na 7

Zatem sam sobie odpowiedziałeś na swoje własne pytanie z pierwszego postu :D Poza tym jaki sens ma spuszczanie się nad oceną filmu, czy wyższa ocena podniesie jego jakość a niższa powoduje,że gorzej ci się go ogląda? Rozumiem bycie fanem ale płakanie nad filmwebową oceną? Stary proszę cię...martwisz się,że przyszłe pokolenia zobaczą niższą ocenę i poprzez to mniej osób go obejrzy? Zawsze staram się oceniać filmy zgodnie z własnym uznaniem ( nie zawsze, ale w 99% przypadków), przy wyborze tytułu bardzo rzadko sugeruję się oceną na fw a już zdecydowanie odradzam czytanie jakichkolwiek komentarzy przed seansem. Tyle.

ocenił(a) film na 10

Ja daję 10 :) może trochę podniosę ocenę. Ten film nigdy mi się nie znudzi.

użytkownik usunięty
dexter1988

I tak trzymać :)

ocenił(a) film na 7
dexter1988

Brawo, pajacu. Skontrowałes tysiąc troli swoim heroicznym wyczynem. Teraz ocena skoczy o kilka tysięcznych promila a ty wychodzisz na imbecyla, który nie potrafi odróżnić dobrego w swoim gatunku filmu od arcydzieła. Tak trzymać.

użytkownik usunięty
androgenius

"Rambo" to arcydzieło w swoim gatunku i nic tego nie zmieni. Nawet ten durny ranking FW.

ocenił(a) film na 10
androgenius

Co to za ubliżanie "androgenius" he he, jeśli Rambo to dla ciebie nie arcydzieło to jesteś pedał:)

ocenił(a) film na 7
dexter1988

Nie to nie jest arcydzieło, markowane ciosy i kiepskie ciosy uważasz za arcydzieło? Sam jesteś pedał, lubisz sylwusia pewnie,nie?

ocenił(a) film na 10
androgenius

A jak, może to nie jest arcydzieło, ale ten film zapoczątkował coś nowego w filmach akcji co czyni go filmem kultowym i bezkompromisowym w swoim gatunku. Nie ma drugiego takiego filmu. Jak by nie było Sylvester Stallone dużo wniósł do kinematografii i mimo swych lat cały czas daję radę, więc jeb się na ryj pedale