Jestem właśnie po seansie. Film trudny do zdobycia i niezwykle mnie dziwi to, że premiera odbyła się bez jakiejś konkretnej reklamy, a w polskich kinach nawet tego nie było.
Film jest na prawdę solidny, więc tym bardziej mnie dziwi, że ma dopiero 30 ocen na filmwebie? Pesci zagrał świetnie, a fani "Chłopców z Ferajny" i czy "Kasyna" na Joe się nie zawiodą - zapewniam. Film jest ciekawy, oparty na prawdziwych wydarzeniach.
Musiałem film oglądać po angielsku bez napisów, bo niestety do tej pory nie ma ani lektora ani polskich napisów...
Bez znajomości języka ciężko będzie poczuć ten film, bo dialogi odgrywają tu pierwszorzędną rolę.
Polecam!
zgadzam się!
bardzo dobre kino!!! Helen Mirren rewelacyjna! (kolejna świetna rola po "red") ciekawy film, świetna muzyka, super klimat, wgląd w pracę burdel mamy!!! wow!
nie no, po prostu świetny film!!!
polecam również!
No cóż. Pesci ewidentnie się nie starzeje. Ten sam wigor, co w przypadku "Kasyna" czy "Chłopców z ferajny". Mało jest ludzi, którzy mają tak wielkie pojęcie o aktorstwie co Pan Joe. Chylę czoła, bo film pewnie byłby marny ale dobry aktor zrobi z kiczu coś pozytywnego. Oczywiście Helen Mirren też niczego sobie.
Warto dodać, że film oparty na prawdziwej historii argentyńskiej legendy boksu Oscara "Ringo" Bonaveny. Polecam