PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506606}
4,9 33 tys. ocen
4,9 10 1 32761
3,2 14 krytyków
Randka w ciemno
powrót do forum filmu Randka w ciemno

Gdybyście mieli polecić to jaki film na walentynki? Proszę o odpowiedzi w formacie "Tak" "Zdecydowanie Tak" "Nie, pójdźcie na ...[tytuł filmu]"

ocenił(a) film na 7
ltc007

Hmmm... Raczej TAK :-) Na Walentynki chyba się nada :-) Z resztą jak każda polska komedia romantyczna. A jeśli masz zamiar wybrać się np. na walentynkowy maraton, organizowany przez Multikino, to polecam "Nigdy nie mów nigdy" - całkiem dobra produkcja, fajna kreacja Dereszowskiej i pozytywne odczucia po wyjściu z kina :-) Fajne może być też "To skomplikowane", chociaż nie przepadam za Meryl Streep :-) Miłych Walentynek :-)

użytkownik usunięty
ltc007

Mam wrażenie, że tego typu filmy robi się wyłącznie po to, żeby na walentynki ludzie szli do kina bez zastanowienia, a kasa napełniała producentom kieszenie.

ocenił(a) film na 7

Zgadzam się :-). Ale co poradzimy...? Takie już jest polskie kino. Ciężko o ambitny film. W ogóle u nas ciężko o coś ambitnego. Ciężko o dobrych wokalistów, dobrych aktorów ( tu już nieco lepiej :-) ), dobrych polityków ... Zapędziłam się :-).

AmazedAndAddicted

No jak to, dobrych mamy wokalistów kilku, wcale bym nie powiedziała, że tak dużo prościej o dobrych aktorów w naszym kraju

ltc007

NIE! Na Walentynki polecam Wściekłe Krety 3 : Powrót Barona Kretolandii. Gorąco polecam!

Eric_Theodore_Cartman

W walentynki zdecydowanie na "Kołysanke" :D

ocenił(a) film na 10
Eric_Theodore_Cartman

Wściekłe krety 3 brzmią intrygująco.., ja jestem Za, ale Moja chyba nie bardzo ;)

ltc007

Moze w walentynki sie wybiorę na "Kołysankę" ale nie wiem czy jest sens się gnieśc w kolejce.

ocenił(a) film na 10
ltc007

a może film "Walentynki"? - ma dużo wyższą note i gra plejada zagranicznych gwiazd...

użytkownik usunięty
ltc007

ludzie na walentynki do kina?
to chyba troche noudne, flim ogladac w walentynki.
moze gdzies wyjsc np na kregle, pozniej do restauracji.
a filmy innego dnia sie zobaczy

ocenił(a) film na 10

Kto powiedział że kino wyklucza kręgle czy restauracje ? Po tych tłumach dzisiaj w Heliosie stwierdzam że to chyba jednak nie takie nudne, nawet nie szliśmy do multikina bo tam to dopiero masówka była hehe. Jeśli chodzi o mnie to ja nie przepadam za filmami ala romantycznymi czy cuś w tym stylu. Robię tylko wyjątki właśnie w takie dni kiedy wypada wciągnąć bardziej jakieś ciepłe kluchy niż rozpierduchę ;)
Co do filmu to odpowiem na swoje pytanie ale podkreślam że mówię tylko za siebie ;) Dla mnie warto było choć nie miałem porównania co do innych filmów - uśmiałem się nie raz i oglądało mi się całkiem przyjemnie, gdyby film potrwał dłużej to może bym przysnął a tak był w sam raz. Film nie był na tyle wybitny że zapadnie mi w pamięć ale dobrze się na nim bawiłem i to jest moje podsumowanie. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
ltc007

Jak dla mnie film bardzo fajny mozna sie posmiac czasami do łez zalezy kto jakie ma poczucie umoru ja je mam i bawilam sie swietnie nie zaluje wydanych pieniedzy warto isc na ten film i zabawny i zarazem romantyczny nadaje sie na walentynki ;-)