Rango

2011
6,8 55 tys. ocen
6,8 10 1 54952
6,7 24 krytyków
Rango
powrót do forum filmu Rango

Totalne nico

ocenił(a) film na 2

animacje - nic ciekawego ani fajnego, po prostu animacja
opowiadana historia - kompletnie nic, wtórne, sztampowe
humor - poziom -2
zwroty akcji - zero
bez klimatu
postacie plaskie
film nie bawi, nie odpręża , nie daje do myślenia, nie zmusza do refleksji, chyba że ktoś się baaardzo nudzi i to jedyny film jaki ma , kompletna strata czasu,
Jestem ciekaw co fajnego zauważyli w tym filmie ci co takie wysokie oceny dają, moze te odwołania, że można powiedzić ooooo, to z las vagas parano, a to piją do tego ...

maximm

do las vegas parano jest doslownie 2 sek moment :) , i sam wpadles na to po przeczytaniu mojego posta ,a animacja bardzo dobrze wykonana , wrecz wzorowo , moze Ciebie nie bawi , ale jak widac po ocenie , są ludzie z lepszym poczuciem humoru , i tacy ktorzy umią sie odprężyć na animacji , zamiast szukac w niej przesłania

ocenił(a) film na 2
mateuszekkkkk

masz rację, animacja wykonana wzorowo, poprawnie aż mdli
nie szukam przesłania w każdym filmie, ale ciekawa historia opowiedziana to już raczej powinna być.
To dobrze że się wielu podobał, całe szczęście nie jestem krytykiem filmowym i wyrażam tu tylko i wyłącznie moje absolutnie subiektywne odczucia a mnie film zanudził

ocenił(a) film na 9
maximm

Po prostu nie wczułeś się w jaszczurkę. Dużo więcej frajdy byś poczuł jakbyś jak dziecko uwierzył w perspektywę kameleona na złowrogiej i niebezpiecznej Mojawe :)
Wszystko kwestia subiektywna.
Co do animacji i graficznej strony absolutnie się z tobą nie mogę zgodzić. To najładniejsza, najbardziej dopieszczona pod każdym wizualnym względem animacja jaką widziałem. Niesamowicie się przyłożyli do każdego szczegółu, zarówno od strony estetycznej jak i technicznej. Może oglądając trochę przymknąłem oko na niezbyt przełomową fabułę (ale całkiem dobrą jak na "bajkę" i wyważoną) podziwiając światłocienie i stylizację postaci i otocznia.

A i jeden solidny plus w moim odczuciu - brak wymuszonych i tandetnych moralizmów czy przesłań traktujących widza w infantylny sposób.