PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219331}

Rasa

The Breed
2006
5,5 9,3 tys. ocen
5,5 10 1 9319
4,0 4 krytyków
Rasa
powrót do forum filmu Rasa

Wymienię wady i zalety.
Wady:
- oczy psów zbyt słodkie, niewinne
- za duża przemoc wobec zwierząt
- nie wiadomo jak potoczyły się dalsze losy bohaterów
Zalety:
-dobre efekty specjalne
- dobrze wyszkolone psy
- aktorzy bardzo dobrze grają swoje rolę
- można się przestraszyć, pośmiać też ( trochę) :)
- film nie jest zbyt skomplikowany, raczej łatwy do zrozumienia
- film dobry jak do programu pulsu
- dźwięki dobre :)

Po prostu nie mam bardzo złych zastrzeżeń, miło się ogląda, nie jestem horrorem, polecam 7/10 ;) Film dawno
oglądałam ale teraz dałam komentarz :)

ocenił(a) film na 5
misia1147

Ale dlaczego niby końcówka na minus? Przynajmniej nie mieliśmy podane wszystko na tacy i ciąg dalszy można było sobie dowolnie dośpiewać.
Osobiście uważam, że oni wszyscy zginęli.

ocenił(a) film na 7
xena_4

Jakoś tak to mnie wkurzyło ;/ ja uważam że albo oni zginęli, albo zgubili się na morzu, albo przeżyli ale uznali że nikomu nie powiedzą co się zdarzyło na wyspie, ponieważ uznali by ich za wariatów ;o

ocenił(a) film na 6
misia1147

A ja uważam że ten film nie ma wad. Jest po prostu świetny. A końcówka jest taka jakby niespodziewana, bo nagle jeden pies wyskakuje z pod pokładu. To tylko 1 pies więc uważam że oni go załatwili i przeżyli. No bo jak babka załatwiła 5 psów ogniem i kolejne 5 autem to niby czemu miałaby nie poradzić sobie z 1? :)

ocenił(a) film na 5
kamil98760

Jeśli nie wszyscy, to przynajmniej jeden z nich. Pies nawet będąc sam miał przewagę już na dzień dobry:
- Zdążył wypocząć (zresztą tamte psy jakoś nigdy nie są zmęczone, z tego co zauważyłam podczas seansu)
- i najważniejsze - element zaskoczenia. Nikt się zupełnie go tam nie spodziewał, więc zanim tamci zdążyliby pomyśleć, piesek mógłby spokojnie zrobić swoje. Potem dopłynąć na drugi ląd i urządzić dalszą jadkę :D (wiem, wyobraźnia mnie ponosi :D )

ocenił(a) film na 7
xena_4

To jest coś O.o

ocenił(a) film na 7
kamil98760

No tak, ale oni z drugiej strony byli zmęczeni i w ogóle, a ten pies był chyba tak mądry że miał ich kiedy zabić :) No ale i tak szkoda że nie ma drugiej części :)