Rekiny w Sekwanie

Sous la Seine
2024
4,6 7,1 tys. ocen
4,6 10 1 7124
5,0 12 krytyków
Rekiny w Sekwanie
powrót do forum filmu Rekiny w Sekwanie

Obejrzałem, i był to najbardziej roztrwoniony mój czas od nie pamiętam kiedy. Na każdym kroku bzdury nie mające żadnego naukowego uzasadnienia, chociażby w 50%, tu nawet nie w 10%. Już samo to że rekin w Sekwanie nie przeżyłby 2 dni zastanawia. Film stawia producentów reżysera i ekipę w gronie ludzi którzy nie maja szacunku do widza traktując go jak idiotę który łyknie każde g.. zawinięte w piękny papierek. Pomijam poprawności polityczne netflixsa, bo widziałem już czarnoskórych na dworze francuskim 18 wieku jako markizów i damy także nic mnie tu nie zdziwi. .. w trakcie projekcji filmu czułem po prostu jak z minuty na minutę zanika moje IQ. może nie było zbyt wysokie, ale teraz to już jakiś Forrest Gump level.
Jedynym aspektem dzięki któremu film wciąga i obejrzałem go do końca jest nieukrywaną ciekawość co za bzdury filmowcy są w stanie jeszcze wymyślić, a zaprawdę powiadam - są w stanie wiele wymyślić.

ocenił(a) film na 6
radekbocz

W filmie jest powiedziane, że rekin ewoluował, dlatego mógł przebywać w rzece. Jak potrzebujesz więcej realizmu to proponuję filmy, te gdzie lektorem jest Czubówna. :)

ocenił(a) film na 3
bmwcs1

Pomijając rekina I jego ewolucję, to tylko film sci-fi. Ale skąd do ch**a się wzięło tyle wody że zalało całe miasto?