Film ciekawy i wciągający. Odejmuję jeden punk od oceny za brak rekinów. Tytuł może mylić osoby, które nie oglądały zwiastunów. Ja spodziewałem się innego filmu ale nie żałuję że poszedłem na to do kina. Fajnie dobrani aktorzy i do tego super muzyka. Także ogólnie całość bardzo pozytywnie
Gdyby tytuł był tłumaczony dosłownie, czyli "psy wojny", sądziłbyś, że to film o psach uczestniczących w jakiejś wojnie? (:
W pierwszej chwili pewnie tak :) tutaj po prostu nie oglądałem żadnego zwiastuna przed seansem i spodziewałem się czegoś bardziej w klimacie sci-fi. Nie wziąłem pod uwagę, że teraz twórcy prześcigają się w tym żeby tytuły filmów przyciągały jak największą uwagę nawet jak niekoniecznie są związane z treścią i fabułą konkretnego filmu. Ja jednak jestem zwolennikiem tytułu adekwatnego do filmu. Na przykład "Gladiator". I od razu wiadomo jaka jest tematyka filmu. Albo "Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów". O to mi chodzi mniej więcej. A już najlepszym przykładem chociaż może nawet trochę przesadzonym jest "Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda" :)