6,7 43 tys. ocen
6,7 10 1 42876
5,5 14 krytyków
Repo Men - Windykatorzy
powrót do forum filmu Repo Men - Windykatorzy

Już dawno nie widziałem takiego nowatorstwa ! Film zaskoczył mnie pod wieloma
wzgędami ! Głównie nietypowy scenariusz i wizja współczesnego świata w którym banki
zbankrutują i ludzie będą zależni od prywatnych inwestorów ... co nie jest śmeszne taka
wizja może się kiedyś sprawdzić , co przykładem był zeszłoroczny bum na rynku .

Powracając do filmu ... przyznam że świetnie się oglądało ! Świetnie zrealizowany i w
zasadzie gdyby nie końcówka i skanowanie organów Alce Bragi ... to było by idealnie :)

Swoją drogą w aktorce upatruje przyszłą gwiazdę latynoskiego pochodzenia , która już
niebawem przyćmi Michelle Rodriquez ... a może nawet J.Lo !

Świetne wykonanie ... zastanawia mnie tylko fakt że film ma naprawdę przeciętną notę ...
widać nie zawsze można się sugerować.

Stawiam spokojnie 8/10 i polecam !

ocenił(a) film na 5
Adash

Fajny.... no ale właśnie ta końcówka. Totalnie zepsuła mi film. Niby wszczepili mu wspomnienia jak kolejno morduje mase ludzi i niszczy główna baze "tych złych"?, bez sensu. Niechciał bym mieć takich wspomnień. 5/10

Doroszcz

a ja uważam że jest to mimo wszystko ciekawe rozwiązanie. Szkoda że skończyło się jednak inaczej ... a zniszczenia tej bazy to taka fantazja w filmie fantasy ...

ocenił(a) film na 7
Adash

film super, a ocena na fw kiepska.

Doroszcz

Moim zdaniem właśnie ostatnia scena ratuje ten film przed cukierkowym zakończeniem, ta przerysowana strzelanina, scena ze skanowaniem organów w rytm Moloko i happy end w tropikach. Twórcy całkiem zgrabnie wyszli z tej farsy w którą weszli, w pewnym momencie miałam wyraz twarzy z cyklu "wtf?", koniec na szczęście to zmienił.

ocenił(a) film na 6
Aljen

Zdecydowanie końcówka w jakimś stopniu ratuje ten film! Już z wyraźnym politowaniem oglądałem masakrę w korytarzu i cięcie na stole. No ale właśnie końcówka dość zręcznie broni film przed wylewaniem wiader pomyj. No ale nie zmienia to jednak faktu że zanim Remy dostał w łeb to oglądaliśmy film o dwóch rzeźnikach którzy wycinają ludziom organy i sklejają silikonem :) Niezbyt ambitny film więc i z oceną nie można szaleć, 6 to max.

ocenił(a) film na 8
Logan87

Hm, niezbyt ambitny jak na "Thriller, Akcja, Sci-Fi" ? Ostatnie sceny to raczej dzieło wyobraźni głównego bohatera. Miał latać i strzelać laserami z oczu aby niektórzy uświadomili sobie, że te sceny są przerysowane? Moim zdaniem dobry film. Swietna muzyka. Polecam.