6,7 43 tys. ocen
6,7 10 1 42876
5,5 14 krytyków
Repo Men - Windykatorzy
powrót do forum filmu Repo Men - Windykatorzy

8/10

użytkownik usunięty

Sam pomysł na początku mnie wkurzał i uznałam, że jest bzdurny. Faktycznie bzdurny jest ale film po prostu rewelacja. Wdzięk, świetny montaż, muzyka, tempo, trzyma napięcie równo, śmieszne zakończenie no i przede wszystkim czarny humor, którym jest podszyty. Dziwaczny, makabryczny, niesamowity. A Law.... nic tylko schrupac... :)

ocenił(a) film na 7

śmieszne zakończenie? nie wiem co jest w nim śmiesznego, jest niespodziewane i dość szokujące- to tak, ale nic zabawnego w nim nie widziałem. co do reszty sie zgadzam. zalozenie samo w sobie jest bzdurne, korporacja sciagajac 'dlug' w rzeczywistosci zabija ludzi i to zupelnie legalnie, jakos nie moge sobie tego wyobrazic. Po drugie, po wypadku w pracy, pracownik otrzymuje odszkodowanie, przynajmniej tak powinno to wygladac, wiec Jude za swoje serce nie powinien placic, to bylo wrecz idiotyczne... ale pomimo tych mankamentow film ciekawy i dobry, mozna ogladac;)

ocenił(a) film na 7
kpreiss6

Czy ja wiem, czy takie bzdurne. Akcja to nieokreślona przyszłość, a twórca po prostu przepowiada, że ludzkie życie będzie coraz tańsze. I dał taką wizję przyszłości, gdzie pozbawienie życia ludzi to część „pracy”, bez wyrzutów sumienia i tych wszystkich moralnych rozterek.

ocenił(a) film na 8
selene_

"Sam pomysł na początku mnie wkurzał i uznałam, że jest bzdurny"
Tez tak miałem,ale pózniej wszystko nabrało sensu,najbardziej przeszkadzało to że Unia(chyba ta korporacja)było policja,sądem,windykatorem,szpitalem, w jednym.Takie troche zbytnie uproszczenie władzy....

użytkownik usunięty
aronn

pomysł świeży, czegoś takiego jeszcze nie było, czy takie coś jest możliwe? w filmie cała rzeczywistość została trochę uproszczona, główną role pełni tam korporacja, która może bezkarnie zabijać ludzi,
film bardzo dobry, dobrze zagrany, mocną stroną tego filmu są lokalizacje tzn dobrze zrealizowane pustostany, fabuła mi się podoba, zadziwiające zakończenie,
co do samego pomysłu windykatorów odbierających sztuczne organy ludzią których na to nie stać, plus za nowy pomysł, przynajmniej nie powtarzali cudzych pomysłów, mi się pomysł podobał
film osobiście polecam, raczej ten film nie ma większych szans na to by stać sie legendą, ale jak na dzisiejsze czasy gdzie większość filmów to kolorowe bajeczki, bez jakiegokolwiek sensu, ten film się przebija

ocenił(a) film na 5

Moim zdaniem właśnie pomysł jest świetny,ale słaba realizacja.Zbyt przewidywalna fabuła,a im dalej tym robi się z tego większa sieczka.Ogólnie daje 5/10,za świetne zakończenie,które ratuje ten film oraz muzykę,pomysł,momentami czarne poczucie humoru i obsadę.