6,7 43 tys. ocen
6,7 10 1 42876
5,5 14 krytyków
Repo Men - Windykatorzy
powrót do forum filmu Repo Men - Windykatorzy

Chciałam zapytać fanów książki Erica Garcii czy Was też tak irytuje popaprane zakończenie filmu, czy tylko ja tak mam?

ocenił(a) film na 7
Mayet

Przez prawie cały film czułem wielki niedosyt. Źle dobrani aktorzy, złe przedstawienie charakterów postaci, pominięcie mnóstwa (istotnych lub nie) wątków. Pomieszanie imion, zdarzeń. Ostatnie 40 minut to już w ogóle wesoła twórczość scenarzysty/ów który/rzy wydawałoby się nie przeczytali książki tylko jej krótki opis z tyłu okładki... Mimo wszystko samiutkie zakończenie, ostatnie 5 minut filmu, pozytywnie mnie zaskoczyło. Muszę nawet przyznać, że te zakończenie bardziej podobało mi się od tego książkowego. W sumie to tylko przez pryzmat jego wystawiłem taką, a nie inną ocenę. Podsumowując. Polecam książkę w 100%. A film? Jakby traktować go za coś niezależne od lektury, alternatywną historię opisaną przez Erica Garcię - mimo wszystko dobry. Zaskakujące zaskoczenie i bardzo dobry soundtrack.

ocenił(a) film na 9
JohnySJJuddTigger

Przecież na co komu kompletna ekranizacja książki, po co oglądać absolutnie to samo co było w książce?

Według mnie ekranizacja wycisnęła wszystko co najlepsze z kisążki a i twórcy dodali nieco od siebie i sporo pozmieniali. I to i to wyszło jak najbardziej na plus. Zakończenie miażdżące, scena skanowania genialna okraszona nietypowym, świetnie trafionym soundtrackiem.

Śmiem twierdzić że książka była świetna ale film był nawet lepszy.