6,7 43 tys. ocen
6,7 10 1 42876
5,5 14 krytyków
Repo Men - Windykatorzy
powrót do forum filmu Repo Men - Windykatorzy

Jako fan gatunku s-f odczulem niedosyt po obejrzeniu tego filmu, wydawal mi sie plaski i bez glebszego przeslania. Mimowolnie, w pewnym momencie znalazlem odniesienie do Raportu Mniejszosci, konstrukcja obu filmow jest podobna. Z tym wyjatkiem ze Raport byl nieporownywalnie lepszy... Plusy+ : Jude Law i Forest Whitaker, ciekawa wizja przyszlosci, zakonczenie filmu. Minusy- : momentami bardzo naciagany, krew:), plaska fabula, slaba gra Carol i Beth, w niektorych scenach muzyka nie pasuje do tego co sie dzieje na ekranie. Podsumowujac: film mimo swojej przecietnosci oglada sie nawet znosnie, nie powala na kolana ale zawsze to jakies oderwanie od rzeczywistosci.

netmaniak_1984

Możesz wyjaśnić pojęcie "płaski", tzn w jaki sposób może się ono odnosić do filmu. Bo płaska to może być np deska do krojenia, a nie fabuła, która swoją drogą jest dosyć ciekawa i w miarę oryginalna.
I powinieneś sobie uświadomić jedną rzecz - kino rozrywkowe , jak sama nazwa wskazuje służy rozrywce, nie musi nieść ze sobą "głębszego przesłania".
Inną sprawą jest to, że jeżeli Ty się nie dopatrzyłeś "głębszego przesłania", to wcale nie znaczy że go tam niema.
Przesłaniem może być chociażby: "spłacaj kredyty na czas bo komornik zapuka do twych drzwi" ;P

ocenił(a) film na 6
rumburaks

A powiedz mi gdzie jest napisane ze to jest kino rozrywkowe? Jezeli to byla by komedia to owszem ale ten gatunek TROSZKE odstaje od komedii.

netmaniak_1984

Tak dla twojej informacji - nigdzie nie pisze się że dany film to kino rozrywkowe lub nie, żeby wyłapać co nim jest lub nie jest - potrzebna jest odrobina inteligencji i znajomości gatunków filmowych. Nie wiem jakie braki występują u ciebie, ale jeśli uważasz że kinem rozrywkowym są tylko komedie, to chyba w życiu nie widziałeś filmu akcji. Obejrzyj jeden to może zrozumiesz.

ocenił(a) film na 6
rumburaks

Patrzac jakie filmy ostatnio obejrzales i jakie wystawiles oceny swiadczy tylko o twoim poziomie, dosc niskim poziomie, dlatego koncze ta dyskusje. Pozdrawiam wielkiego znawce kina.

netmaniak_1984

Jeżeli moje oceny filmów przeszkadzają ci w dalszej dyskusji ze mną to mogę je pozmieniać, napisz mi tylko jakie oceny powinienem wystawić poszczególnym filmom, żeby mój poziom był wyższy.

Dziękuję także za słowa uznania, za znawcę kina siebie nie uważam, ale biorąc pod uwagę Twoje niebywałe zdolności w ocenianiu poziomu osób na podstawie wystawionych ocen, nie będę się sprzeczać.

ocenił(a) film na 5
netmaniak_1984

Co do oceny filmu,plusów i minusów zgadzam się z Tobą w 100%.Dodam,że też jestem fanem s-f.