Jestem po seansie tego filmu i musze stwierdzić, ze mnie nie zaskoczyl. Film oferuje nam ciekawa fabule, lecz nieco zle wyrezserowana.... w niektorych momentach film WRECZ NUDZI.Calkiem fajnie spisal sie kamerzysta niektore ujecia bardzo ciekawe. Fajne jest w tym filmie to ze NIE MA w nim zadnych fajerwerkow znaczy sie efektow specjalnych. Sceny walki sa dosyc naturalne. OGromnym plusem filmu jest sciezka dzwiekowa naprawde genialna.. warto postarac sie o sam soundtrack z tego filmu. Dziwnym jest rowniez fakt, iz w tym filmie graja naprawde swietni aktorzy.... Whitaker, Jude Law, Liev Schreiber, lecz nie dali z siebie praktycznie nic.... podeszli do tego filmu jakos tak luzacko... nie wzieli go na powaznie. Kompletnie zawiedziony jestem gra samego Jude Law .....jak dla mnie kiepsciustko w porownaniu z gra w Sherlocku Holmesie. Jeszcze najlepiej z nich wszystkich gral Whitaker.... jednakze tez nie pokazal zbyt wiele.. z reszta Whitaker jest juz tak doswiadczonym i na tyle utalentowanym aktorem, ze nawet "bawiac" sie w aktorstwo robi to w miare dobrze... Ogolnie dalem 7 ze wzgledu na dosc ciekawy scenariusz i prawie zaskakujace zakonczenie.. no i za soundtrack.... Film mial potencjal gdyby rezyser troche bardziej sie postaral to naprawde bylaby to intrygujaca pozycja.. a tak to jest to tylko kolejny przecietny film o ktorym sie nie bedzie pamietac za miesiac.. Pozdrawiam