To dopiero wstrząsający film. Tylko cicho o nim, bo nie jest to amerykańska kolejna superprodukcja z gwiazdami kina. Czy ktoś widział jak rewelacyjnie ten film był zrobiony? (mówię o "My, dzieci...")
Polecam!
Niestety czytałam tylko książk.ę i teraz pragne zobaczyc film czy bedzie kiedys w TV????
widzialam ten film, lecial on w telewizji na 2 programie jakies dwa razy w przeciagu dwoch lat. wczesniej czytalam ksiazke i film jest wiernym jej zobrazowaniem, bylam naprawde pod wrazeniem widziac na ekranie to co wczesniej dokladnie tak samo wyobrazalam sobie czytajac ksiazke. nie wiem co lepsze, jedno i drugie zrobilo na mnie wrazenie z tym ze film chyba o wiele wieksze pamietam ze caly wieczor chodzilam lekko zdolowana tym co zdazylam obejrzec ;)
no wlasnie szukalam tego filmu zeby sobie sciagnac ale jakos nie jest udostepniony a wtykow az takich nie mam zeby poszukac jeszcze dokladniej... kolezanka ogladnela i mowila ze siuper jest... tez bzm chciala... pomocz... prosze...
Nie oglądal tego jeżeli jesteś wpływowa i trochę szurnieta. Zastanów po co masz go oglądać. Cpają, umiejają, ćpają, umierają itd. Film zachęca do tego, ponieważ jest pakazany w dobrym słowa tego znaczeniu, młodzi aktorzy, którzy po ukazaniu się końcowych napisach filmu wrazają do zupełnie innego świata, nie zżywaj się z nimi i nie pragnij być taka. Zobacz lepiej na wlasne oczy ten syf. Cpanie jest piękne na początku, lucz zabiera swoje żniwa w póżniejszym czasie. Kiedy siedzisz w domu, idziesz ulicą i nic nie widzisz prócz nabitej pompki. To jest bardzo podniecajace tak ci się wydaje prawda ?
Zyjesz w melancholii nadchodzeniem dnia, wstajesz, idziesz spać . Myślisz,że ci to pomoże. Tak masz racje. Pomoże. Ale na któtko. Jeżeli nie kochasz siebie, to nie zadawaj cierpienia innym. Możesz się śmiać .
Tak oglondałam ten film niestety tylko raz i czytałam ksiązke bardzo bym chciala zeby był kiedys w TV
ogladalam film dla mnie naprawde bombowo nakrecony teraz chcialabym przeczytac ksiazke ale niemoge jej nigdzie znalezc ale poszukam ...polecam goraco ten filmik
WLASNIE CZY KIEDYSA BEDZIE CHCIALABYM TO SZYBKO ZOBACZYC W TWLEWIZJI PROSZE O PUSZCZENIE NA TV Z GORY DZIEKUJE
tak ja czytałem książkę, znajomy który i czytał książkę i oglądał film mówi że książka była lepsza.
Ja tesz jastem tego zdania co ty.
Oglądałam film... zaczęłam czytać ksiązke, ale jeszcze nie skończyłam. Film bardzo mi się podobał!!! Obejrzyjcie bo naprawde warto!!!
Czytałam tylko książkę, ale chciałabym bardzo obejrzeć film!!!!
Możesz wiesz gdzie go mogę znaleść i ściągnąć sobie????????????
Requiem to inna estetyka, inne srodki wyrazu... być moze bardziej przywoluje na myśl amerykanskie typowe produkcje. dla mnie to żaden zarzut, skoro tak idealnie IMO to wyszłop w efekcie końcowym. Dzieci z dworca... jest niezłym filmem, ale nie wiem czy lepszym.
Jak można pisać o tych dwóch filmach w kategoriach 'niezły', 'lepszy'?! Mam wrażenie jakbym czytał o jakiejs superprodukcji dla nastolatków albo o filmie disneyowskim. Może uznasz to za czepianie się, ale uważam, że odpowiedni dobór słów obowiązuje zawsze i świadczy o twoim stosunku do rozmowcy czy tematu, którym się zajmujesz.
Pozdrawiam i życze zastanowienia na przyszlość.
Czepiasz się, fakt. Nie jest to superprodukcja, ale dla nastolatków film jest także. Szkoda, że teraz ten przedział wiekowy woli inne filmy. Oczywiście to uogólnienie.... Co do oceny filmu i jego krytykowania, to przeciez nie porównuje dwóch odrębnych obrazów... To,że film mówi o poważnych rzeczach nie czyni z niego 'świętej krowy'. Tak samo mogę więc skrytykować np. ostatni film Gibsona... który mi się wogle nie podobał i uważam 'Pasje' za stratę czasu w kinie. Wg. mnie nie tylko superprodukcje i filmy Disneya (Pixara:)) mogą być 'lepsze' i 'niezłe". Odpowiedziałęm na post osoby, które także 'odważnie' zabrała stanowisko w sprawie obu filmów.
moim zdaniem "my dzieci z dworca zoo" to życie Christin F. , streszczone na pszeszło 200 stronach książki, o którym przypadkiem opowiedziała dziennikarzom. I oni uznali że jej biografia jest taka interesująca że z powodzeniem można o niej napisać książkę.Po czym książki rozeszły się wielkim nakładem.Pare lat póżniej książkę przelano na ekrany kin.
Moim zdaniem film "my dzieci z dworca zoo" jest lepszy od Requiem, poniewarz requiem jest fikcją a fikcje mają to do siebie, że nie są prawdiwe. ntomiast "dzieci" to fakt.
Czytałam ksiazke i ogladalam film. Zgadzam sie jest rownie wstrzasajacy jak Requiem...., lecz trzeba patrzec ze byl to film krecony w latach 70 i wtedy bylo troche inaczej. Reqiuem jest lepiej zfilmowany, urozmaicaja film roznego rodzaju szybkie ujecia itd. Lecz jesli chodzi o wymowe, postawiłabym oba na rowni.
film "my dziecie z dworca ZOO" w porównaniu do "Requiem dla snu", był kichom...jeżeli wcześniej obejrzała bym film to nie wziełabym się za książkę!!!!!
wlasnie nie ogladalam calego, bo jakos tak wyszlo! ale chetnie bym obejrzala! moze wiesz jak bym mogl/a go zdobyc, jezeli tak to wylij mi odpowiedz na moj nr gg 8679806 lub na e-mail kati123@buziaczek.pl
klaudia
film ciezko znalesc kiedys byl na www.torrent.org.pl ale teraz juz go chyba tam nei ma:/ jesli znajdziesz gdzies ten film to prosilabym Cie o info na ten temat na maila czekoladka90@go2.pl lub numer gg 3257831
Oj nie, nie zgodzę się z Tobą. Myślę, że każdy kto czytał książkę przyzna, że film był denny.. Film jako taki. Bo historia z "My, dzieci z Dworca Zoo" była rzeczywiście wstrząsająca, ale kiedy się ją czytało. W filmie było bardzo dużo bezsensownych i niepotrzebnych scen, zabierających tylko czas, a niewiele wnoszących. W tym starciu: książką - film, zdecydowanie(!!!!!!) przoduje książka.
oglądałam zazdroszczę narkomanom,choć sama nią jestem.Tylko
HERY nie brałam...jeszcze...
narkotyki...nienawidzę siebie.moje marzenie to złoty strzał-hera.
Chyba potrzebuję pomocy...
:(
dobrze, ze o tym wiesz.. i skoro tak mówisz, to chyba też chcesz tej pomocy..? pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki, żeby było lepiej..
oglądałem jeden i drugi i według mnie jeden i drugi jest wypas nawet powiedziałbym ze ten jest lepszy. Requiem jest troche inny gatunkowo bardziej wkręvający ......
Requiem dla snu to bardzo ciekawy film i każdy kto go oglądał z pewnością się ze mna zgodzi.Nie jestem fanka tego filmu ale uważam,że warto go obejrzeć gdyż ten obraz pokazuje co tak naprawdę drugi robią z człowieka.
zgadzam się,jestem taką christiane zgubiłam się...jeśli masz kłopot
to najlepiej od razu z kimś pogadaj...narkotyki to głebokie bagno snów
chcesz skomentować, to pisz:hera.pl@op.pl
www.kurde.pl www.kwww.kurde.pl urdewwww.kurde.pl ww.kurde.pl .pl www.kurde.pl www.kurde.pl
Ogloądałem na TV2 i był taki sobie oglądałem też "Narkoman" co grał w nim Al Pacino tyle że te filmy nie zrobiły takiego wrażenia co Requiem Ten film naprawde mną wstrząsną a to przez wspaniałą muzyke i dobre triki filmowe, jak sie kiedyś spaliłem to doła złapałem przez ten film hieheihieehihe
Jak pamiętam, to ludzie po "Requiem..." przez kilka dni chodzili struci... Zresztą ja też przez tydzień byłam zawinięta..
kimkolwiek jesteś- nie porównuj tych filmow.
requiem, to requiem - to genialny darren aronofsky (tak zwana sztuka),
a "dzieci", to film zupelnie INNEJ kategorii, swoja drogą kiepski (po wczesniejszym przeczytaniu ksiazki).
Siemanko!! Czytałam tą książke już kilkanaście razy i dalej czytam. Tak samo jak film. Ja akurat mam go nagranego na kasecie VHS. To prawda że leciał on na programie 2 tylko dwa razy, ale myśle że jeszcze kiedyś go wyemitują. Niestety chce powiedzieć że film nie jest wierną kpoią książki tak jak to mówią niektórzy. W książce nie było nawet jednego zdania o tatuażu Christiane, a w filmie było to dokładnie pokazane. Było też wiele różnic pomiędzy filmem a książką. Moża o nich przeczytać na wielu stronach poświęconych filmowi " Wir Kinder vom Bahnhof ZOO " oraz Christiane Felscherinow. Pozdrawiam gorąco wszystkich fanów Christiane.
P.S. uważam że Detlef to zwykły dupek ponieważ przyznał że jego związek z Christiane nie był oparty na miłości lecz na nałogu narkotykowym. Jeśli tak to po co sie z nią wiązał?? Nie wiem.
Ogladalam 'dzieci', ksiazke rowniez czytalam. I mysle ze ksiazka jest o wiele lepsza od filmu. Po pierwsze wiecej szczegolow, bardziej rusza Ci wyobraznia, ja doznalam nawet empatii.
A jesli chodzi o porownywanie Requiem z Dziecmi, to oba napewno sa wstrzasajace, jednak bardziej sklanialabym sie ku Requiem. Przede wszystkim rewelacyjna gra aktorow, transowa muzyka, szybkie ujecia, podzielenie ekranu. To wszystko sprawia ze ogladajac ten film nie potrafisz sie oderwac. Ja ile razy go ogladam to placze. Cudowny, smutny film. Bez happy endu.
oczywiście. ale to bylo kompletne dno w porownaniu z requiem. przeczytaj książke to dopiero poczujesz co to wstrząs.
Jak byś kiedyś ćpał to byś zmienił zdanie. Rekwiem jst naciągany,przypatrz mu się to może dostrzeżesz kiedy.
KURDE JAK KTOS MA TEN FILM NA KOMPIE CZY COS SKONTAKTUJCIE SIE ZE MNA MOJ EMAIL TO.pati18-85@o2.pl
FILM WSTRZASAJACY A KSIAZKA JESZCZE BARDZIEJ GORACO POLECAM ...A CZY KTOS WIE GDZIE MOGE ZNALEZC FILM MY DZIECI ...ZEBY SCIAGNAC JAK WIECIE TO PISZCIE agata.t.r.z@interia.pl z gory dzieki ...papaty
Jejq wy chyba nie wiecie co mówicie!!Requiem dla snu to mistrzostwo.A jeśli chodzi o film "My dzieci..." to straszny gniot, totalne gówno!!!Nie to co książka- film nawet w 1/10 nie przedstawił tego o czym było w książce a uważam że "Reqiuem..." w idealny sposób pokazuje stadia uzależnienia, do tego wspaniała muzyka która również odgrywa w filmie dużą rolę-to jest film dla ambitnych, dla ludzi ktorzy myslą !!
nie nieiglądałem my dzieci z dworca zoo własnie mam zamiar ale niemoge nigdzie znaleść w necie!!
tak ktos oglądał My dzieci z dworca zoo i takze czytał ksiązke ...mam nadzieje że widziałeś requiem for a dream polecam narqa
nie widziałam zieci z dworca zoo,ale z tej wypowiedzi wnioskuje że osoba pisząca tez nie oglądała requiem bo nie wyobrażam sobie jak ten film można nazwać aamerykańską superprodukcj z gwiazdami kina
Nie oglądałam tego filmu, ale nie wiem czy zrobiłby na mnie takie wrażenie jak Requiem. Ten film jest wspaniały!
żeby "wstrzasnąć sie" wystarczy wyjść na ulice...nie trzeba ogladąć filmu. to co obejrzeliście być może dzieje sie na waszym osiedlu...prawie na pewno...trzeba tylko obserwować i wiedzieć...
Hej! jestem wal;snie w trakcie czytania tej ksiazki ale wiem ze jest to zarabista opiwesc bo ogladalam kieyds ten filmzw tv ale jush go ledwie co pamietam...i tak bym bardzo chciala bo obejrzec jeszcze raz!! najlepiej by bylo jakby bykl w tv ale jaos i naczej dostepny...pozdro dla wsyztkich pa;)
dzieci z dworca zoo widzialem, ksiazke czytalem, bylem nawet na sztuce kiedys... jednak powiem wam ze requiem jest innym filmem i mysle ze nie nalezy go porownywac... rfad tylko wykozystuje swiat narkotykow do pokazania zatracenia, marzen i upadku... jest do tego tak nakrecony ze narkotyki spadaja na drugi plan jednak nie znikaja... jezeli chcecie obejzec film o paleniu gandzi czy dragach to sobie posccie how high czy las vegas parano...