było kilka naprawdę mocnych scen, muzyka też pogłębiającą temat filmu, ale czgoś w nim brakowało, czegoś co by mną wstrząsnęło, miał nam pokazać co narkotyki robią z człowiekiem i pokazał ale w taki sposób który do mnie nie bardzo przemówił ale i tak jestem pod dużym wrażeniem i Gorąco Polecam obejrzenie tego filmu bo warto.
pozdrawiam
Owszem ostatnia scena była naprawdę mocna, aż ciarki przechodziły po plecach ale chodzi mi o cały film który był....piękny ale w swej prostocie.
Był morał, była piękna muzyka i świetna gra aktorów w szczególności postać Marion, napewno film który na długo pozostanie w pamięci i który daje do myślenia o narkotykach i nie tylko.
P.S moze nie do końca dobrze się wyraziłem w pierszym poście ;)
E .........mi tam nic nie brakowalo ;) Dokladnie, prosty film oprawiony niesamowita muzyka daje taki efekt. Ogladalam go juz 3 razy, ale to juz nie to co za pierwszym razem, doslownie wbilo mnie w krzeslo i plakalam jak bobr. No z wiadomych wzgledow bardziej przypadla ci do gustu Marion:) (swoja droga świetna,urocza aktorka) ale mi bardziej podobal sie Harry:) natomiast Ellen Burstyn nalezy sie oskar jak nic.............
Hehh widzę że bronisz tego filmu pod każdym względem i w każdym pośćie ;) No zgadzam się film który warto obejrzeć i do którego napewno powrócę...
P.S Jakie polecasz jeszcze filmy, które uważasz za dobre, nad którymi można się głębiej zastanowić i które nie są filmami typu obejrzeć i zapomnieć?
Pozdrawiam;)))
Oj, bronie, bronie bo takich emocji w filmie nigdny nie przezylam, nawet najwiekszy melodramat mnie tak nie wzruszyl, a film akcji dal takiej adrenaliny jak "Requiem......"
Film sam sie obroni, tylko czasem zdarzy sie kais palant, jak to w zyciu, ktory rzuci jakies haslo typu "Dno","Cienizna" nie wiedzac kompletnie o czym pisze.
Jakie filmy bym polecila.......hmmmm - za duzo filmow to ja nie mam na swoim koncie, ale jesli chodzi o te warosciowe to jestem pod wielkim wrazeniem tworczosci Alonofskie'go-niesamowity rezyser a w połaczeniu z Clintem Mansellem - niezla mieszanka wybuchowa:)- dlatego polecam ci obejrznie filmu "Żródlo" poprostu poezja :-) - sam sie przekonasz, "Pi" jest doszc ciezkim,trudnym filmem, ktory sama chyba do konca nie zrouzumialam, z innych polecam - "Podziemny Krąg","Przerwana lekcje muzyki"
A ty? Co polecilbys mi??? :) Gorąco Pozdrawiam
Oki, może wpadnie w moje ręce któryś z tych filmów to sobie je zobacze:) Oglądałem już film "Źródło" ale tak szczerze to do końca go nie zrozumiałem...;/
Co ja ci moge polecić, hmn...napewno polecę ci film "Wszystko za życie" Film jest genialny, szkoda że obecnie tak mało powstaje takich produkcji.
Z europejskiego kina to polecam film "Zło" oraz przez jednych krytykowana a przez innych chwalona (przede wszystkim za muzykę i zdjęcia)produkcja pt "Pokuta" a także film z genialnym Nortonem "Malowany Welon" to tyle z tych pouczających i spokojniejszych filmów które mnie naprawde pozytywnie zaskoczyły i szczerze polecam ;)