Tak. Z całą pewnością nie był dla zwykłych ludzi. To trzeba poczuć i zrozumieć. Trzeba w nim szukać, kopać. Na szczycie moich ulubionych fimów.
Najbardziej mnie razi to, że mało ludzi go docenia jeśli nie miało choćby pośredniego kontaktu z narkotykami/narkomanami. Film smutny, ale zarazem piękny i prawdziwy. Jeden z niewielu których podziwiam. Do niego trzeba dorosnąć, żeby zrozumieć.
dorosnąć żeby zrozumieć... mam 13 lat (bachor ze mnie;)) ale film mi się strasznie spodobał, do tej pory nienawidziłam dramatów, sama nie wiem za co, ale po obejrzeniu tego filmu chyba zmieniam zdanie... Cudowny, piękny film, pokazujący prawdę, a nie jakieś ścierwo o kosmitach napadających na ziemię :/ po obejrzeniu, zauważyłam że większość filmów które oglądałam było po prostu GŁUPIE i NIEREALNE. Dla filmu 10/10, choć nie jestem wrażliwą osobą przy końcu się popłakałam... najlepszy film na świecie!
Ale przyznajcie, ze ta niesamowita,hipnotyzująca muzyka wiele daje filmowi, No i nie wybrażam sobie zeby ktos inny mogl zagrac postac Harrego lepiej niz Jared Leto. Razem z Ellen Burstyn odegrali swoje role tak prawdziwie ze i wielkie poklony dla nich
Tak, to jest racja: Jared Leto był idealnym kandydatem. Ponieważ stał się on po tym filmie jednym z moich ulubionych aktorów wiem o nim co nie co. Wszystko bierze na poważnie. Ten film też. Wcieli się w każdą rolę niemal idealnie.
A co do muzyki: Do dzisiaj jak ją słyszę to mnie ciarki przechodzą, ale nie potrafię jej wyrzucić z Winampa. Zboczenie:P
Taak... Muzyka doskonała... od razu po filmie ją ściągnęłam... I zgadzam się także z tym, że Jared zagrał doskonale... Nie dlatego, że lubię 30STM (lubię ich ale tu mówimy o AKTORSTWIE, nie o tym czy fajnie śpiewa), po prostu spodobało mi się jak grał, gdybym nie wiedziała nim nic, seryjnie uwierzyłabym że jest ćpunem. No może nigdy nie widziałam ćpuna, ale no chyba każdy mniej więcej wie jak ich rozpoznać... Podobała mi się też gra Ellen Burstyn, a chyba najbardziej sama końcówka, gdy po prostu zwariowała. Zagrała to świetnie. Co tu dużo mówić... Po prostu doskonała obsada!
Przyłączam sie :-) Jared jest dobry we wszystkim - ma bardzo sexi glos - a do tego jego brat niezle wymiata na perkusji:)
muzyka wspaniała... film godny polecenia, nie wiem czy dam rade obejrzeć drugi raz...
To chyba kino nie dla mnie;(Tylko mnie wymęczył,musze jednak przyznać,że jest ciekawy od strony technicznej,świetne ujęcia,muzyka,gra aktorska tez nie była zła...Za całokształt dałam 4/10..nie przekonam się do tego filmu...polecany,wychwalany ,ale podobał mi się ...nic na to nie poradzę:)
Strasznie długo siedzi w głowie po obejrzeniu.
Nie można przejść obok niego ot tak.
Jeśli Twoim znajomym (bo pewnie to są ci "zwykli ludzie") nie polecisz dobrego filmu nie wiem co o tobie napisać. Film bardzo dobry, nie uważam że najlepiej ze wszystkich filmów omawia temat narkotyków. Zawsze patrzyłem na niego jak na film o stosunku matka-syn i ogólniej o problemach rodzinnych. Poleciłbym każdemu zainteresowanemu filmami obyczajowemu. Czy "zwykli ludzie" mogą oglądać tylko "Mode na sukces"? Nie uważam, że film jest specjalnie skomplikowany, czy niesamowity. raczej to pozycja dla każdego. Prostak i inteligent będą się tu dobrze bawić. Prostak zafascynuje się:
-Ooo narkootyyki, ooo narkotyki złee,
Mądrzejszy tez znajdzie tam coś dla siebie.
Pokój
Pfffff, dobra, czas przerwać te radosne, pierdzące peany na cześć "Requiem", bo na prawdę chce mi sie już od tego rzygać. Chyba sam musiałbym być nabzdryngolony, żeby uwierzyć w te filmowe brednie i jeszcze przekonywać innych, o "realzmie" Requiemu. Te kity o matce uzależniającej się od tabletek na odchudzanie to można wciskać uczennicom technikum fryzjerskiego, ale nie mnie. Tylko mi nie gadajcie, że znacie narkomanów kupujących swoim mamusiom zestawy kina domowego. Nie będę tu się rozpisywał ilu ćpunów znałem, bo na forum każdy może sobie napisać, że od 40 robi wolontariat w monarze, ale to co widziałem na ekranie to bzdury a nie żadne "realistyczne ukazanie psychologii uzależnień".
Nie dla zwykłych ludzi? To znaczy, że Tobie się podobał, więc jesteś niezwykły? ;)
Dobry, wstrząsający, banalny - poruszający odwieczny problem, który jest blisko nas, a o którym czasem nie wiemy, o którym w ogóle nie myślimy..
Ten film powinno się puszczać na lekcjach wychowawczych. Może połowa młodzieży zastanowiła by się dwa razy, nim pójdzie na imprezę, na której weźmie coś, żeby mieć "fazę".
Może nie 'nie dla zwykłych ludzi'...
Chyba najlepszy film jaki widziałam, daję 10/10.
Wyłam na koniec..
Całkowicie się zgadzam.
W tym filmie ukazana została rzeczywistość, brutalność tego świata.
Uzależnienie.
To, jakie życie jest kruche, a jak jeszcze bardziej można go zniszczyć przez narkotyki.
Film naprawdę rewelacyjny. Aktorstwo - znakomite.
10/10.