PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=289650}
6,3 1,9 tys. ocen
6,3 10 1 1888
Requiem
powrót do forum filmu Requiem

Requiem będzie można obejrzeć w tv w czwartek na ale kino! o 20

Velvet_Crotch

Wczoraj go oglądałem i musze przyznać że jest przeciętny wyglądał trochę na nisko budżetowy a pozatym trochę nudził ale nie był najgorszy. Moja ocena to 5\10

Plusy:

- Dobra gra aktorów
- Czasami Ciekawy

Minusy:

- Nie straszy
- Nudny
- Słabe pokazanie egzorcyzmów
- Nisko budżetowy
- Koniec

Tu znajdziecie więcej o historii Anneliese Michel

http://www.redemptiondenied.com/2006/08/202.php

http://blogultura.com/cine/historia-original-de-la-pelcula-el-exorcismo-de-emily -rose/

tomb_legend

Zanim sam się wypowiem na temat filmu muszę zauważyć:
"- Nie straszy
- Słabe pokazanie egzorcyzmów"
Czy przed oglądnięciem filmu czytałaś recenzję? Przecież to nie jest horror!

Uważam, że ten film mógłby być o wiele lepszy... no, ale nie jest! Przez 80% filmu zastanawiałem się do czego on dąży... jak się okazało do niczego. Twórcy nie wypowiedzieli się jednoznacznie co do tego czy była chora, czy też może opętana. Naciągane sceny, przy których o mało nie usnąłem, mam wrażenie, że całą historie można by opowiedzieć w 45 min a nie 90... Zgadzam się co do aktorów(większości)- zagrali dość dobrze. Najbardziej zabolała mnie końcówka... gdyby to była opowieść fikcyjna - ok, ale przecież to jest film na faktach:| Widząc ostatnią scenę pomyślałem - chyba ten film nie skończy się podobną sceną? A tu w taki właśnie sposób się kończy... po prostu dostałem ataku śmiechu. Jak dla mnie film po niżej oczekiwać jakie miałem po obejrzeniu "Egzorcyzmów"... -4/10

Pozdrawiam
Noctis

ocenił(a) film na 5
Noctis

Ja również spodziewałem się czegoś lepszego po obejrzeniu "Egzorcyzmów...". Tak jak napisałeś film jest głównie nudny i dałoby się go skrócić do 45 minut. Na zakończeniu również padłem, przynajmniej dali info na koniec o tych egzorcyzmach jak ich nie pokazali. Ja oceniam film na 5/10 za scenę na zajęciach:
-A w co wierzysz?
-W Boga.
(hahahaha)
-Śmiejecie się a teraz was zapytam w co wierzycie?
(cisza)

ps. Nie uważanie to za śmieszne że film wchodzi do kina, a tydzień później już można go zobaczyć w tv?

Noctis

Tak czytałem i nastawiałem się na dramat z elementami dreszczowca ale znalazłem w nim tylko kiepski dramat a koniec filmu ? ech szkoda gadać.