Mam wielką nadzieję, że ten niby ostatni film z serii będzie na miarę 1. Bo ostatnia część wypada słabo..
W internecie pojawiło się sporo plotek o tym, że:
-Film będzie miał tytuł Resident Evil: Armageddon
-Akcja będzie się rozgrywała tuż po wydarzeniach z filmu Resident Evil: Retribution
-Alice i jej przyjaciele wrócą do Raccoon City, do Ula, by tam zniszczyć Red Queen
-Zdjęcia będą kręcone w Waszyngtonie, w Australii, w Berlinie i Poczdamie, i w Toronto
-Możliwe, że pojawią się nowe potwory: Garrador, El Gigante, Aligator, Whopper, Regenerador, i Kipepeo - te ostatnie były pod koniec RE: Retribution
-Jest spore prawdopodobieństwo, że Michelle Rodriguez znów zagra w RE- Zła Rain - byłoby świetnie::))
-Colin Salmon - James "One" Shade - wróci jako dobry klon
-Jest szansa, że w filmie pojawią się: Steve Burnside, Ashley Graham, Matt Addison, White Queen, Sheva Alomar, Ingrid Hunnigan, Dr. William Birkin, Angela Ashford, Jack Krauser i Rebecca Chambers
-Alice będzie walczyła z Red Queen
-Claire Redfield będzie miała kostium z gry Resident Evil 2
-Film będzie trwał około 140 min
-Wesker planuje zdradę
-Możliwe, że będzie to bitwa przeciwko zombie, lickerowi i smokom z końcówki RE: Retribution
-Być może pojawi się zainteresowanie miłosne bohaterów: Claire & Steve, Leon & Ada, Chris & Jill, Alice & Matt
-Film będzie na podstawie gry Resident Evil 6
-Zostanie ukazana mroczna rezydencja wybudowana przez założyciela Umbrelli, Ozwell'a E. Spencera
-Resident Evil: Armageddon będzie podzielony na dwie części
-Premiera 12 września 2014 roku
-Co do reszty bohaterów: Carlos,L.J., Richard Aiken, trudno powiedzieć
-Będzie to ostatni Resident Evil
-Paul W.S.Anderson w jednym z wywiadów powiedział, że Resident Evil 6 będzie ostatnią częścią historii z Alice. Oznacza to, że nie tylko Alice zginie, ale także inne ważne postacie takie jak: Jill Valentine, Claire Redfield, Albert Wesker.
-Wszystkie wymienione informacje są potwierdzone na 90%, że tak właśnie będzie
-6 część RE będzie ostatnią w reżyserii Paula i z aktorstwem Milli. Krążą także plotki, że powstanie także 7 i być może dalsze części już bez Alice. Filmy te miały by być w postaci prequela i przedstawiać wydarzenia przed pojawieniem się Alice. Ktoś powiedział, że myśli o stworzeniu trylogii w postaci prequela bez Milli i Paula. Te informacje są POTWIERDZONE.
Mam nadzieję że podejdą do tej części poważniej niż do ostatnich dwóch. Nie wiem jakie były budżety części 4tej i 5tej ale razi mnie to, że potwory (np. te wielkie psy czy wszelkiego rodzaju macki) wyglądają tak słabo jak na obecne możliwości. W porównaniu do niektórych produkcji wygląda to na efekty z przed 10 lat. O ile w pierwszych częściach nie przeszkadzało to tak bardzo, gdyż posiadały one pewien klimat, to ostatnie dwie wg mnie są nastawione na efekciarstwo, więc powinny chociaż efekciarsko wyglądać.
Będę odpowiadał na każde myślniki.
- to jest potwierdzone
- potwierdzone
- Raccoon? Część 2 wybuch bomby atomowej? Zmiecenie całego miasta. (tak tak Umbrella Corp. bya głęboko pod ziemią, ale nie zapominajmy o promieniowaniu i sile wybuchu).
- możliwe, ale czytałem też o Tokio (co mnie zdziwiło)
- to na pewno, a nie możliwe ;p
- lubię ją, ale jak dalej będzie motyw klonowania to podziękuję za film
- j.w.
- mam nadzieje, że nikt z nich się nie pojawi... moment... Angela Ashford??? Przecież ona zginęła z ręki Alice miedzy Apokalipsą a Zagładą....kolejne klony? Birkin powinna się pojawić w 1 części a nie w ostatniej.
- To akurat jest logiczne z poprzedniej części
- fajnie by było ;] aaa Jill może mieć wdzianko jak w Retrybucji, nie pogniewam się :)
- Myślę, że 86 minut.
- Wesker zawsze knuł więc to jest logiczne
- bitwa toczy się od 1 części filmu :)
- wątpię w nagłe love story jak wcześniej nie było
- Żaden film z serii nie był "na podstawie" tylko "zawiera elementy", ten też nie będzie na podstawie
- w 1 części była pokazana "mroczna rezydencja wybudowana przez założyciela Umbrelli, Ozwell'a E. Spencera" i broniła ona wejście do Ula
- wątpię i mam nadzieje, że nie;
- 9 miesięcy? już by było cokolwiek w necie na ten temat także wątpię, że się wyrobią.
- nie trudno powiedzieć, tylko nie wystąpią już ;P
- Chwała Bogu! Tylko 1 trzymała fason, a 2 była podobna do gry. Reszta słaba.
- Alice pewnie zginie by ratować świat i będzie koniec. Tu nie będzie happy endu, a jak uśmiercą Jill, to wyjdę z kina (Ada powinna zginąć zgodnie z historią z gier)
- może wszystkie z wymienionych info są potwierdzone na 20%, bo większość nie ma racji bytu
- Nie będą już kontynuować. Ja liczę na porządny rebot, który nie będzie filmem akcji, tylko horrorem. Jeżeli stworzą preqel to pewnie na podstawie gier 1, 2, 3 względnie Code Veronica lub RE Zero.
Tyle z mojej strony.
Teoretycznie zginęła w RE:2 i nagle pojawiła się bez słów wyjaśnień w RE:4.
Chodziło mi o to, że Ada powinna być w filmach w 1-2 części i tak samo pojawić się w późniejszej.
CAPCOM ogólnie sporo namieszał przez to posunięcie.
Widocznie nie zrozumiałeś fabuły w grze, albo wcale nie grałeś bo jest o wiele lepsza niż ta Andersona.
Ada zginęła w Re2 a raczej udawała, później w finałowym starciu z tyrantem zrzuca nam bazooke by go zabić dlatego też przeżyła i w 4 była.
No właśnie grałem ale z 14 lat temu w RE:2, dlatego nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że fani w RE:4 byli mocno zbulwersowani "wskrzeszeniem" Ady. Tego z bazooką nie pamiętam. Szukałem też jakiegoś filmiku z tą sceną, ale nic nie znalazłem. Nie musisz mi mówić, że seria gier jest lepsza fabularnie od serii filmów, bo jest to niezaprzeczalny fakt.
No faktycznie. W toku walki kilkanaście lat temu nie zwróciłem chyba na to uwagi. Co prawda postaci nie widać dobrze, ale głos Ady jest. Już dokładnie nie pamiętam, ale chyba Wesker ją uratował.