PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=679120}

Resident Evil: Ostatni rozdział

Resident Evil: The Final Chapter
2016
5,4 32 tys. ocen
5,4 10 1 31722
2,6 15 krytyków
Resident Evil: Ostatni rozdział
powrót do forum filmu Resident Evil: Ostatni rozdział

Polaki pijaki

ocenił(a) film na 7

Film jest bardzo dobry. Gdybym kierował się ocenami Polaczków to pewnie bym go nie obejrzał. Zarówno montaż, muzyka, jak i gra aktorska była na zadowalającym poziomie. Nie rozumiem zarzutów, że montaż był słaby. Może w całym filmie była łącznie minuta, gdzie było bardzo dużo scen walki, ale nadal wszystko było do obejrzenia. Wszystkim, dla których to było za szybkie proponuję przestać chlać tyle wódy, żeby mózg im się zregenerował. Wracając do filmu, z pewnością jedna z lepszych części. Klimatem podobna trochę do pierwszej części, choć wiadomo, że ciężko porównać obie. Film nie okazał się ponadto pustą jatką i ma swoją głębie, pewne przesłania, czy rzeczy, nad którymi warto się zastanowić. Ogólnie też widać, że twórcy mieli jakiś pomysł na tą część, a nie robili tylko na odwal. No ale Polaczkom się nie da dogodzić, film z budżetem 33 milionów dolarów ocenić na "2"? To trzeba być albo chorym na umyśle, albo zawistnym. Film nie zasłużył na ocenę niższą od "5" niezależnie czy ktoś jest koneserem kina czy laikiem. Ja dałem ocenę 8, bo film mi się podobał
i uważam, że jest bardzo dobry. Oczywiście, mógłby być lepszy, ale oglądając film nie oczekuję, że zobaczę bezbłędne arcydzieło, nie wyszukują też na siłę błędów. Zdaje się, że niektórzy jednak tak robią. W każdym razie stanowczo odradzam wzorowanie się na ocenach filmów i czytaniu komentarzy przed obejrzeniem, bo to w większości ból pupy oczekujących nie wiadomo czego ludzi. Niech sami stworzą wytwórnię, niech sami zdobędą 33 miliony dolarów na film i niech sami stworzą coś lepszego :D Film polecam. Jak mi się poprzednia część nie podobała, to ta jest w porządku. Nie ogląda się z opadniętą szczęką, ale też ciężko się przy tym filmie nudzić, jeśli kogoś ciekawi seria Resident Evil.

ocenił(a) film na 7
NoX_Sendil

40 milionów dolarów*