PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31741}
7,0 150 tys. ocen
7,0 10 1 149679
5,1 27 krytyków
Resident Evil
powrót do forum filmu Resident Evil

wzorowanych na grze, w porównaniu do "Doom'a", "Silent Hill'a" i kilku innych badziewi to jest ona naprawde klimatyczny, dobrze pomyslany, zrobiony i zagrany, no i Milla rrrrr.

ocenił(a) film na 5
szatanisko_07

W porównaniu do Dooma - tak.

W porównaniu do Silent Hill - synku, nie pierdol. Ten film wyprzedza RE o kilka klas.

szatanisko_07

Mi ani Doom, ani Silent Hill się nie podobały (choć Silent Hill z pewnością lepszy od Doom) Mam nadzieję, że Resident Evil naprawdę okaże się dobry ;)

szatanisko_07

Zgadzam się, to jedyny obok "Silent Hill" (który jednak mi się niezbyt podobał) film na podstawie gry, który może z powodzeniem funkcjonować samodzielnie i trafiać do odbiorców niebędących fanami pierwowzoru.

ocenił(a) film na 1
szatanisko_07

Przepraszam was bardzo Doom TO TOTALNE DNO. RESIDENT EVIL TYM BARDZIEJ ! ! ! Gra naprawdę jest dobra przeszedłem cala tylko 4 część ale w poprzednie tez trochę grałem i gierka jest w porządku :) A Silent Hill tez nie jest wcale arcydziełem ale mimo to podobał mi sie najbardziej z tych 3 filmów :)

ocenił(a) film na 6
midnite666

To są filmy wydmuszki, skorupka dobrego pomysłu, kultowej gry, a w środku brak jakiekolwiek treści, dobrego wykonania itd. Filmy wybitnie tworzone nie dla widza, ale dla pieniędzy! Prostytucja kultowych gier komputerowych...

ocenił(a) film na 8
Rajmund_Niecki

Silent Hill w porzo, i niewiem co tam chciałeś zobaczyć, film, jest o tym o czym jest gra, szczegóły są inne, tak jak SH, to komuś co nie grał w gre, pokarze oco w biega, a historyjka pokazana fajnie.

ocenił(a) film na 7
szatanisko_07

Zgadzam się że w porównani do innych filmów wzorowanych na grze to właśnie Resident wychodzi najlepiej w porównaniu do tragicznego Dooma.

A Silent Hill nie wiem czego od niego chcesz solidny film z klimatem.

Rorschach_

doom nie był wcale tragiczny
sillent hill bardzo dobry
a najgorszy to był max payne