PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31741}
7,0 150 tys. ocen
7,0 10 1 149680
5,1 27 krytyków
Resident Evil
powrót do forum filmu Resident Evil

nie wiem czy on miał wystraszyć, bo chyba miał, ale kiepsko mu to szło, czasem mnie wręcz bawił... końcówka dobra, zgadzam się, ale te supertrupy... takie to wszystko naciągane, oprócz zakończenia plus dla mili i to wszystko... 3/10

Qniczynka

no zgadzam sie z Tobą film był poniżej oczekiwań, jako fan konsolowej serii Resident Evil czekałem na niego w niejakim napięciu, jednak przeczuwałem że może być kicha od momentu gdy dowiedziałem sie kto ma być reżyserem... Muzyka w ogóle nie pasuje do tego typu filmu... w ogóle nie robiła właściwej klimy, typowa dla ostrej sieczki i tyle... Efekty specjalne to żenada jakaś, dajmy na to Licker wygladał sterylnie i plastikowo. Właściwie film powinien zacząć sie od sceny końcowej kiedy to główna bohaterka przeładowuje shotguna wyciągniętego z radiowozu i widać przy tym panoramę miasta... fenomenalna scena lepsza niż cały film (to miejsce przypomina mi intro z RE 3, tyle że pora dnia jest inna).
ocena 4/10

ocenił(a) film na 9
Lukay

Nie wiem jakie były Wasze oczekiwania wobec tego filmu, ale zauważcie, że film nie opierał się na żadnej z części gier, i moim zdaniem sam pomysł jak i wykonanie było dobre, powiem więcej bardzo dobre. Licker być może nie obfitował w super efekty specjalne, ale bez przesady, przecież nie było tak źle. Muzyka moim zdaniem była świetnie dopasowana do filmu, i budowała jego klimat. Nie wiem czego zresztą oczekiwałeś,że w tle będzie leciało techno, albo trance? Ja również jestem fanem serii Resident Evil, i piszę to wszystko właśnie z punktu widzenia fana. Cieszę się również, że reżyser właśnie w ten sposób to zrealizował swoją wizję. Sam zresztą jest maniakiem gier, z tego co wiem. Porażką natomiat była zmiana reżysera w drugiej części. Może gdyby pozostał nim Paul Anderson, dwójka wyglądałaby inaczej.
Takie jest moje zdanie.

grzegorz_02

No nie opierał sie na konkretnej części, ale czerpał z serii pomysły. Poza tym sądząc po tytule spodziewałem sie filmu równie dobrego co gra,ale sie przeliczyłem ;).
Co do muzy nie o techno mi chodziło, za kogo Ty mnie masz żeby sugerować że chciałbym usłyszeć taką muze w filmie o zombie ;) Bardziej miałem na myśli udźwiękowienie a la "Obcy 2" gdzie świetnie budowało napięcie.
Chociaż wystarczyło zaczerpnąc motywy muzyczne z gier i by było lux, ale nie ;)

ocenił(a) film na 9
Lukay

Ok,pod względem muzyki się nie zgadzamy. Ja uważam, że muzyka była świetnie dopasowana, i budowała klimat filmu. Ty wolałbyś muzykę a la "Obcy 2-ójka". Mamy różne zdania na ten temat, i myślę, że to dobrze.
Pomysł z wstawieniem muzyki z gry podoba mi się. I cieszę się, że możemy na ten temat normalnie podyskutować, bo niektóre dyskusje na filmwebie... sam zresztą wiesz jak jest;).
Pozdrawiam!

grzegorz_02

ja też sie cieszę, że udało się nam dojść do porozumienia, byle więcej takich dyskusji w przyszłości^^
pozdro