4,9 3,8 tys. ocen
4,9 10 1 3754
Revolt
powrót do forum filmu Revolt

Solidne SC-FI

ocenił(a) film na 8

Ten film to nic wielkiego, ale ogląda się go bardzo satysfakcjonująco w porównaniu do czołowych gatunków tego typu kina. Prosta intryga, ale wyśmienity klimat i muzyka. Wciąga. Najbardziej mi się podobał brak typowego zadęcia amerykańskich produkcji. Klimat podobny do "Na skraju jutra", czyli wojna która przegrywamy.

ocenił(a) film na 5
Rinzai

Oglądało się ok ale nawet jako fan gatunku nie dam więcej niż 5/10.

ocenił(a) film na 6
Sharimsejn

Ja dałem 6, bo rzeczywiście akcja jest dobrze poprowadzona, utrzymuje równe tempo ale... dlaczego fabuła jest tak mało oryginalna? Powstało chyba z milion opowiadań i powieści SF, z których można czerpać garściami a tu, w filmie, taka sztampa. Szkoda.

ocenił(a) film na 5
Rinzai

Jest amerykańskie zadęcie jak najbardziej, m.in. scena gdy znajdują tą amerykańską fure na chodzie i sobie nią śmigają przez afrykańskie pustkowia albo gdy główny bohater rzuca kamieniem w robota, albo gdy ratuje dzień bo przewodzi swoim ciałem prąd i ładuje ładunek emp... Jeśli to nie jest amerykańskie zadęcie to nie wiem co nim jest ;)

arkasatana

Scena, gdy Bo rzuca kamieniem, nawiązuje do zdjęcia, które zrobił tamten fotograf. Więc ma sens.

ocenił(a) film na 4
Sony_West

Zdjęcie zrobiono, bo chłopiec miał być symbolem, ale skoro dowody (aparat) zaginęły, to został nim żołnierz USA :D

ocenił(a) film na 6
arkasatana

flagi nie było a to już sukces
mnie rozbawił angielski napis w sercu Kenii.
Film nie jest zły, taki wstępniak pod serial.
Wiele pytań mało odpowiedzi. Chociaż to mi akurat bardzo odpowiada. Bo nic mnie tak nie wkurza jak zaawansowana cywilizacja która jest rozkładana wirusem komputerowym i to zapewne napisanym pod win95.

Rinzai

Gdzie to można zobaczyć?
Tylko dvd?

lordowa

cda

lordowa

Netfix

ocenił(a) film na 3
Rinzai

Nic oryginalnego w temacie, chyba poza lokalizacją. Choć drugiego Dystryktu z tego nie będzie :D