PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99107}
6,9 40 tys. ocen
6,9 10 1 39597
5,5 17 krytyków
Revolver
powrót do forum filmu Revolver

Wspaniale kino.

ocenił(a) film na 10

Film ten jest dla mnie dosyc szczegolny. Pamietam, jak obejrzalem go po raz pierwszy. Kino polecone przez przyjaciela jako dobre, chcialem sobie zapewnic fajny wieczor z przyjemna rozrywka. Napisy koncowe - wyszedlem do kuchni, bez slowa zapalilem papierosa i siedzialem ze wspollokatorami w milczeniu, by dopiero po jakis 10 minutach zaczac niesmiale dyskusje na temat poszczegolnych watkow i filmu jako calosci. Zasypiajac lezalem i dlugo rozmyslalem o tym dosc zawilym dziele. Takiej glebi w kinie to nie sposob nie docenic. Guy opowiedzial swoja historie w sposob bardzo przemyslany, zachecajacy do refleksji a jednoczesnie w miare latwy w odbiorze, bez nudnej analizy poszczegolnych scen dajacy obraz pewnych stanow umyslu. Brakuje mi troche slow by do konca wyrazic to co mysle o tym filmie, wiec powiem tak: 10/10. Pozdrawiam i goraco polecam:)

ocenił(a) film na 9
Celebwil

Ha! Dokładnie tak samo jak ja :)
Tyle, że ja poszedłem do łazienki i wypaliłem dwa papierosy :)
Film rewelacyjny. Dla mnie zasłużone 9/10.

Celebwil

Tak ale nie oglądajcie go dwa razy. Ja po pierwszym seansie także byłem oczarowany. Wszedłem na forum a tu ludzie piszą komenty w stylu 'co za głupi film'. Myślę sobie 'Po..bało ich, dawno już nie widziałem takiego dobrego filmu!' Podobała mi się ta wyłożona w nim bliżej niesprecyzowana filozofia.
Niedawno obejrzałem film ponownie ale bez jakichś większych emocji. Film jak film nic szczególnego. Nie wiem, coś nie zaiskrzyło tak jak za pierwszym razem czy jak? A może nastąpiła już redukcja mojej osobowości? W każdym razie film mnie już tak nie wciągnął.