PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501455}
7,0 82 tys. ocen
7,0 10 1 81608
7,2 53 krytyków
Rewers
powrót do forum filmu Rewers

Swietne aktorstwo zarówno pierwszoplanowe,jak i epizody.Natomiast co do fabuły to osobiście przeszkadzało mi to mieszanie gatunków.I jeszcze jedna rzecz jaka mi przychodzi na myśl po obejrzeniu tego filmu.Czy w polskim kinie wszystkie bohaterki poczynając od telenowel a skończywszy na ambitnym kinie muszą rodzić wszystkie nawet te niechciane istoty ??? Przecież Sabinka stwierdziła iż nie wyobraża sobie,aby urodziła dziecko człowieka którego nie kocha.Na to wystarczyło jedno krótkie zdanie jej mamy i babci i już Sabinka rodzi.Ludzie w tym kraju nie wszyscy obywatele wyznają katolicko-narodowe podejście do kwestii aborcji !!! Czy jakiś reżyser będzie odważny ??? Podsumowując film dobry,ale na pewno na główną nagrodę w Gdyni zasłużył Dom Zły.

ocenił(a) film na 5
kleju30

Mnie po obejrzeniu "perełek" typu "Rewers" i "Dom zły", wychwalonych i wypieszczonych (ten drugi nawet dostał 5 gwiazdek w większości dzienników), nasuwa się porównanie kondycji teraźniejszej kinematografii do kondycji polskiej piłki nożnej.
Nasze najlepsze polskie kluby zakończyły rywalizację w europejskich pucharach już na początku sezonu - totalna porażka. Podobnie jest z filmami powyżej wymienionymi, owszem prezentują się całkiem nieźle na rodzimym podwórku, ale to zdecydowanie za mało i patrząc globalnie są po prostu mizerne...