PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501455}
7,0 82 tys. ocen
7,0 10 1 81608
7,2 53 krytyków
Rewers
powrót do forum filmu Rewers

8/10:)

ocenił(a) film na 8

Musze przyznac, ze film jest bardzo dobry. Szczerze to jeszcze nie widzialem polskiej czarnej komedii, a tu prosze takie zaskoczenie. Mocna ósemka jak najbardziej sie nalezy temu filmowi:) Aktorstwo rowniez wysokich lotow, wiec nic dodac nic ujac tylko trzeba zobaczyc:)

ocenił(a) film na 8
goci_17

też jestem pod ogromnym wrażeniem. przekonałam się i do buzek i do jandy- jednym słowem aktorstwo na bardzo dobrym poziomie. Niebanalny temat z odrobiną czarnej komedii rzeczywiście. Nie spodziewałam się, szczerze powiedziawszy. Muzyka , sceny również na plus. Ja dałabym nawet 9/10. Pozdrawiam

użytkownik usunięty
goci_17

Jeśli nie widziałeś polskiej czarnej komedii, to obejrzyj choćby "Wesele"

ocenił(a) film na 8

Widzialem Wesele i tez mi sie podobal ten film:) Choc wesle to dla mnie nie byla czarna komedia lecz raczej komedia z nutka dramatu w tle:)

goci_17

wesele czarna komedia?? jaja se robisz??

użytkownik usunięty
Jane_Mary20

A co, nie smiales sie na Weselu? Bo ja mimo dramatyzmu filmu i dosc drastycznych scen mialem ubaw az po pachy, tak samo moi znajomi i tak samo na "Dom zly". Co to niby jest, "biala komedia"? LOL
Moze o innym Weselu myslisz, bo ja o tym co dziadek zmarl na kibelku na wskutek zjedzenia bigosu zrobionego z zepsutej kielbasy! Wiec nie rob jaj :)

jak juz to smialas bo na razie nie ma w planach zmiany plci a co do wesela to sam fakt smierci na kiblu po zjedzeniu bigosu nei musi znaczyc ze film jest czarna kom.Jako rodzaj zostaly tutaj napisane dramat i komedia.niekoniecznie czarna.Za malo tutaj aspektow charakt. dla czarnej kom.jaj nie robie napisalam z zapytaniem cz Ty je robisz nazywajac wesele czarna komedia,ktora nota bene nie jest.

ocenił(a) film na 8
goci_17

sądzę podobnie goci_17. bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie Agata Buzek, którą mnóstwo osób "objeżdża" za to, że nie jest aktorką, za wygląd, itp. nie roztrząsając tych przytyków, jej udział w tym filmie (i sam film), podobały się. 8/10.

ocenił(a) film na 10
goci_17

Wszystko w tym filmie było dla mnie zaskoczeniem, począwszy od gatunku filmu, przez wspaniałe zdjęcia, scenariusz i aktorstwo (i tutaj wielkie brawa dla Agaty Buzek i Marcina Dorocińskiego).
Niezwykły klimat i czarny humor.
Podsumowując: och i ach!