PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501455}
7,0 82 tys. ocen
7,0 10 1 81610
7,2 53 krytyków
Rewers
powrót do forum filmu Rewers

Cholernie slabe

użytkownik usunięty

I pisze to ze smutkiem. Po tylu dobrych opieniach, sadzilem, ze polskie kino odbija sie od dna. Nic z tego. Slabe aktorstwo (pomijajac Jande), slaba scenograifa i niestety slaby scenariusz.

"A w filmie polskim, proszę pana, to jest tak: nuda... Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic. Taka, proszę pana... Dialogi niedobre... Bardzo niedobre dialogi są. W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje."

ocenił(a) film na 10

Oj,zdecydowanie mam inne zdanie. :)
Buzek zagrała cudownie!

ocenił(a) film na 9

geniusz aktorski, rezyserski i scenarzysty! brawo! janda, bo? bo sie janda nazywa? zart? troche logiki oraz powagi!

piotruuusxd

Mniej więcej zgadzam się z autorem tematu.
Może nie jest słaby tylko przerysowany i groteskowy. I to prawda że tak jakby się mało działo w tym filmie. Człowiek czeka i czeka i nic specjalnego do końca się nie dzieje.

ocenił(a) film na 5
wojtek40i4

Mnie Buzek irytowała przez cały film. Janda rzeczywiście świetna. Podobały mi również niektóre ujęcia, ale bez fajerwerków.

kiki__

Film bardzo dobry. Buzek faktycznie pokazała klasę. Co do Jandy to wiadomo, że genialnie zagrała.
Wcale nie był nudny chyba, że ktoś nie wiem co dobre...

ocenił(a) film na 6

Moim zdaniem film po prostu nijaki. Przez cały czas czekałem aż się coś zacznie dziać... no i po części się doczekałem - ostatnie 15 minut częściowo mi te trudy wynagrodziły.
Miałkiej fabuły chyba nawet najlepsze aktorstwo nie byłoby w stanie uczynić strawną. Do tego jeszcze osobiście nie trawię Buzek.
Na plus natomiast montaż - to nawet działa!! Rzadkość w polskiej kinematografii!! :))

czlowieku dales 8/10 filmowi "Doom" po tak wysokich notach dla tego typu filmow, nie powinines wogole sie wypowiadac...zal

mihas

No i co tu się dziwić, że w Polsce najczęściej same słabe filmy wychodzą, skoro taka publika. Ale o gustach się nie rozmawia... Ja będę czekać na więcej filmów typu Rewers. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
Dimond

Taka publika? Czyli jaka? Mi się film nie podobał. Bardzo nieciekawa historia, źle poprowadzona. [mały spojler] Był wątek miłości, który szybko prysł. Była tajemnica, kim był Bronek, która od razu została wyjaśniona. Później niby strach przed złapaniem, ale praktycznie nieodczuwalny.
I po co ten wątek z gejami? By pokazać tolerancję? Najpierw Arkady, później syn Sabiny? Po co?
Co do plusów to jednak świetny klimat miasta, czarno-biały kolor dodawał uroku. Podobała mi się też gra aktorka. Muzyka niekoniecznie ;)

ocenił(a) film na 9
diamen

wyraz 'nieciekawa' to pojecie zalezne, wiec niewprowadzajmy slow, ktore kazdy rozumie w inny sposob. dla ciebie byl nieciekawy, dla kogos innego, kto zna, pamieta i lubi tamte realia oraz czasy byl ciekawy. szybko prysl? przewijal sie przez caly film. opisywal zycie kobiety, ktorej zycie jest skazane na niepowodzenia milosne, uczuciowe i emocjonalne. gdy w pewnym momencie poznaje Bronislawa, zaczyna wierzyc, ze moze jednak los pozwoli jej na szczescie u boku tego jedynego. to przeciez jeden z wielu glownych motywow tego filmu. wlasnie w tym ta projekcja ogromnie zyskuje. podejmuje duzo waznych i aktualnych tematow. watek z gejami? pewnie tak, ale rowniez to, ze homoseksualizm, wbrew naszemu brakowi swiadomosci mozna spotkac na kazdym kroku, nawet w bardzo tradycyjnej, polskiej rodzinie. ukazuje rzeczywistosc. daje poczucie, ze to co najrzadziej spotykane, czyha na kazdym kroku. mnie rowniez podobala sie gra aktorska i chociaz nie jestem przyzwyczajony do tego typu gry, jaka prezentowala agata buzek, to doceniam, to ze do polskiego kina wprowadza sie innowacyjnosc i jak najbardziej realistyczne podejscie do roli/postaci.

Podpisuję się pod słowami autora. Wysoka ocena i dobre opinie sprawiły, że bardzo chciałam zobaczyć ten film i w końcu mi się udało. Ale teraz nie rozumiem, skąd cały ten zachwyt. Zwykły polski film, bez rewelacji, bez fajerwerków. Jedynie gra aktorska Agaty Buzek przypadła mi do gustu.

ocenił(a) film na 9
Purslane

good film;)
Ale to dobrze ,że mamy rożne opinie. To sprawia ,że ten film naprawdę różnie działa na ludzi. Tak czy owak dać poniżej 5 - to jak dla mnie lekka pomyłka.

doncia136

Pewnie dla niektórych 5 to aż za dużo, mimo wszystko :)