PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501455}
7,0 82 tys. ocen
7,0 10 1 81608
7,2 53 krytyków
Rewers
powrót do forum filmu Rewers

Nie chodzi mi bynajmniej o jej księżycową urodę, bo nawet będąc brzydką purchawą można
zostać wybitną aktorką, albo przynajmniej aktorką. Chodzi o tę kuriozalną sztuczność i brak
przejawów jakiegokolwiek talentu. Po trzecim jej występie kinowym, mogę już nazwać p.
Buzek "Córką swojego taty", albo "Miśkiem Koterskim w spódnicy".

Accattone

<zniesmaczony>

ocenił(a) film na 7
Siber

Wooooffff... <szczeknął pies, merdając ogonem>

marcin2800

Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrhhhhhhhrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!<warknął większy pies, nie myrdając ogonem>!

Siber

Nie zgadzam się z założycielem tematu choć muszę przyznać, że na początku podchodziłem z dużym dystansem do aktorskich zdolności pani Agaty. Jednak od jakiegoś czasu sposób w jaki kreuje swoje postacie mnie przekonuje. Podobnie było w tym filmie gdzie zresztą poziom gry aktorskiej był moim zdaniem bardzo wysoki. A porównywanie jej z Miśkiem Koterskim, który według mnie jest najgorszym "aktorem" w historii polskiego kina jest nie na miejscu. Ponadto pani Agata dostała za ten film przecież kilka nagród i bynajmniej nie były to statuetki pokroju "złotych malin" dlatego tym bardziej trzeba docenić jej role w filmie "Rewers".

ocenił(a) film na 9
kaczan777

Popieram, o ile wcześniej nie darzyłam jej sympatią to spodobała mi się w tym filmie. Przerysowanie idealnie pasowało, do nieśmiałej i stłamszonej dziewczyny jaką była Sabinka.

ocenił(a) film na 9
Accattone

Coś ci powiem, bo chyba nie zauważyłeś- to nie była sztuczność tylko przerysowanie i takie było założenie reżysera, a użycie określenia brzydka purchawa zdaje się mówić o Tobie wszystko. Takie osoby w ogóle nie powinny mieć prawa głosu. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
Doroth3a

Nie użyłem tego określenia w stosunku do pani Buzek ani żadnej konkretnej osoby, to było akurat stwierdzenie abstrakcyjne, mówiące dosadnie, że nawet największa szpetota nie wpływa na moją ocenę zdolności aktorskich kogokolwiek. Może z "księżycową urodą" mnie nieco poniosło, ale byłem świeżo po obejrzeniu filmu, który mnie wtedy rozdrażnił. Chodziło mi o to, że ta kobieta jest zupełnie "nie w moim typie" i być może tak to należało sformułować. Nie wycofuję się natomiast z mojej bardzo niepochlebnej opinii na temat gry aktorskiej pani Buzek. Jeśli to było założenie reżysera, to jestem gotów częścią winy obarczyć jego, bo pomysł taki byłby w tym przypadku raczej chybiony.

ocenił(a) film na 6
Accattone

Zgadzam się!

Accattone

opinia ze Agata nie ma talentu jest absurdalna. Za swoja role w Rewersie dostala Orla, Zlota kaczke a takze zostala wyrozniona na festiwalu Berlinale. Zagrala po prostu swietnie

ocenił(a) film na 9
Accattone

Też żałuję ,że nie zagrała tej roli Iga Wyrwał.

ocenił(a) film na 8
Gebodupa

a ja że twoja stara ;)
a tak poważnie cała obsada jest perfekcyjna, łącznie z panią Agatą, której do czasu tego filmu też nie darzyłem zbytnią sympatią.

ocenił(a) film na 9
Gebodupa

Dobre :)

ocenił(a) film na 9
Accattone

Moim zdaniem zagrała świetnie. Choć byłam dość sceptycznie nastawiona do niej po "Zemście" to muszę przyznać, że w tym filmie mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła, kreacja świetna i przekonująca jako stłamszona zestresowana i słaba psychicznie dziewczyna. W ogóle dla mnie ten film jest naprawdę świetnie zrobiony, a ja naprawdę zaczynałam już tracić nadzieję w stosunku do polskiego kina.