Jakim sposobem Bronek mógł dowiedzieć się o tej monecie???? Przecież nawet jej rodzina nic nie wiedziała...a ona chyba robiła to w łazience bez okien??? Sama już nie wiem o co chodzi......
może w ten dyskretny sposób sugeruje scenarzysta, że Bronek to diabeł? Przecież Sabinka do brata mówiła, że jeden diabeł by wiedział ;)
Ja będę się upierał przy tym brzęku w muszli, bo generalnie w filmie nie było nic o mocach nadprzyrodzonych, a jedynie mocy kwasu solnego i ewentualnie nalewki. Pewnie, można dopatrywać się, że Bronek symbolizuje diabła, ale w gruncie rzeczy ten film to raczej kryminał, a w tym wypadku wszystko musi się trzymać jakiejś logiki ;)
Jest jeszcze jedno wyjście. Nie ujmując niczego Agacie Buzek, bo moim zdaniem jest bardzo piękną kobietą, cokolwiek jednak szczupłą... to zdaje się potwierdzać teorię "z brzekiem"
Żarty na bok. Musi być logiczne wytłumaczenie. Jeśli sami twórcy przyznali by, że Bronek był diabłem, to potępię ten film. Póki co nie chcę się doszukiwać filozofii, tam gdzie ciężko się dopatrywać
Pozdrawiam