PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501455}
7,0 82 tys. ocen
7,0 10 1 81608
7,2 53 krytyków
Rewers
powrót do forum filmu Rewers

Uważam ze to przesada tak wychwalać ten film. Mnie ani Janda ani tym bardziej Buzek nadal do siebie nie przekonały. Dorociński był na prawde dobry ale w sumie to on zawsze taki jest i podobne gra role. Wszystkich ich przycmił Adam Woronowicz ktory po prostu nie chciał mi az wyjsc z głowy przez nastpne kilkanascie minut szkoda ze grał tylko epizod. Muzyka wydała mi sie w pewnych momentach beznadziejna calkowicie psująca klimat. Ogolnie Rewers nie był dla mnie komedią... tak kilka momentów było dla mnie naprawde sarkastycznych ale tylko kilka. Ja osobicie definuje film jako dramat. Dziewczyna zabija człowieka, matka rozpuszcza jego ciało, no i cała scena kieda brat wraca do domu z tymi ludzmi a obok rozkładający sie trup. Dla mnie to nic smiesznego. Początek tak byc moze kiedy przychodzili ci kawalerowie. Jak mozna powiedziec ze cos jest czarną komedią kiedy dziewczyna wkłada sobie lufe pistoletu do ust. Nie jestem zgorzkanilym starym moherem nie mam 50 czy 60 lat ale zaledwie 20 iobejrzalem w swoim zyciu na prawde wiele filmow. Wyrobiłem sobie gust i smak wiec z byle czego sie nie smieje.
Rewers nie był dla mnie niczym smiesznym.
Jesli to jest najlepszy polski film to jestem załamany... polską kinematografią nadal.

ocenił(a) film na 6
___ice___

A własnie.. UWAGA SPOJER. Mam rozumieć ze jej syn był pedałem? no bardzo smieszne. Gdy by nie ten koniec i to ze niby akcja sie dzieje na dwóch płaszczyznach czasowych było by o wiele lepiej bo raptem jest kilka nie potrzebnych scen ktore psują klimat a i nic nie wnoszą do filmu. Nie rozumiem tego zabiegu reżysera

ocenił(a) film na 10
___ice___

No, niektóry w orientacji seksualnej syna dopatrują się głównego przesłania filmu... Moim zdaniem nadinterpretują, ale i tak to właśnie syn jest tytułowym rewersem przecież. Tak więc druga płaszczyzna czasowa była koniecznością.

ocenił(a) film na 8
___ice___

Ja jestem zalamany Twoim komentarzem. Genialny scenariusz, genialne kreacje Buzek,Jandy i Dorocinskiego. Pelkno czarnego humoru z najwyzszej polki+swietny montaz.
Nic tylko przyklasnac.

ocenił(a) film na 3
___ice___

Mam bardzo podobne odczucia po obejrzeniu filmu. Fanfary, zachwyty, gwiazdki w recenzjach i może dla tego
tylko nieliczni są w stanie dostrzec, że "Król jest nagi". Ja oczekuję czegoś więcei i naprawdę nie rozumiem tak
bezkrytycznego, powszechnego zachwytu. Pozdrawiam.