PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501455}
7,0 82 tys. ocen
7,0 10 1 81608
7,2 53 krytyków
Rewers
powrót do forum filmu Rewers

Świetnie zagrany, zaskakujący, trzymający w napięciu. Z dystansem. Całkiem udana "spinka" z teraźniejszością -kto wie, ile niespodzianek, jak ta z filmu, kryje Pałac Kultury...
Jeden z niewielu zgrzytów to faktycznie charakteryzacja Buzkowej, wygląda jak czarownica z szkolnego przedstawienia, ktoś powinien się podszkolić... Ale te niewielkie niedociągnięcia z nawiązką wynagrodził duet Buzek-Janda i kawałek historii PL opowiedziany - wreszczcie- bez zadęcia, z delikatnym przymrużeniem oka. Więcej takich filmów.

ocenił(a) film na 8
superbenek

Zgadzam się, film jest dobry, trzyma w napięciu - przyznam, że miło sie zaskoczyłem. Muzyka tez świetna. Zgadzam się, że duet Janda-Buzek - bardzo dobry, ale uwazam że charakteryzacja Buzkowej - taka jak być powinna... Polecam zdecydowanie, takich filmów powinno być więcej.

ocenił(a) film na 7
marcinek79

I'm very surprise. Aż dziw bierze, że zrobili to w Polsce. Zgadzam się z przedmówcami odnośnie gry aktorskiej - chapeau bas przed Agata Buzek, kto by pomyślał, że to taki brylancik. No, no, no... very surprise ...

ocenił(a) film na 9
pxe

A ja do tego, że film ogólnie wydaje mi się bardzo dobry, dodam wisienki na torcie w postaci ścieżki muzycznej Włodka Pawlika i rewelacyjnego epizodu Adama Woronowicza jako księgowego. No malina po prostu!

ocenił(a) film na 8
megabartunio

Rzadko chodzę do kina i staram się właściwie tylko na to co dobre i polskie. Udało się i tym razem - dobre, polskie, wyśmienita gra aktorka, zręczna historia, genialna muzyka.
Jedno "ale" - końcówka; naprawdę zbędna.