PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501455}
7,0 82 tys. ocen
7,0 10 1 81608
7,2 53 krytyków
Rewers
powrót do forum filmu Rewers

W TYM ROKU NIE WIDZIAŁEM LEPSZEGO FILMU POLSKIEGO I ZAGRANICZNEGO. PORAZIŁA MNIE FABUŁA, TEMAT, HUMOR I DRAMATURGIA... ORAZ GRA AKTORSKA.
NIE ZNAM SIE NA KINIE/FILMIE, ALE TAKICH EMOCJI NIE MIALEM NAPRAWDE DAWNO (A TROCHE KINA WIDZIALEM...)
WIECEJ NIE PISZE, POLECAM OBEJRZEĆ!

LordJim82

Na typografi, jak widać, też się nie znasz

ocenił(a) film na 8
Meaglin

Drogi Meaglin,

Będąc niezwykle pobudzonym, działając i pisząc w emocjach, mogłem nie zwrócić uwagi na formę i estetykę przekazu mojej myśli - wówczas bardzo impulsywnej. Chciałem dać upustu wstrząsowi, jaki wywołał na mnie obraz, pozornie uważany przeze mnie za kolejne nieudane próby "nawiązania" do wielkiego kina... a tu zdziwienie!
Nie potrafię obrać we właściwe słowa tego co czułem i co czuję do dnia dzisiejszego. Czyżby temu wszystkiemu winne było pewne (teraz nie boję się użyć tego słowa) arcydzieło?

Mam mieszane uczucia tylko i wyłącznie w jednym aspekcie... nie potrafię sklasyfikować gatunkowo tego filmu. Takie (za przeproszeniem) popieprzone kino, i ważne - w przekazie oraz znaczeniu symbolicznym - lubię. Kocham!
Jeśli wezmę jeszcze pod uwagę pierwszoplanową rolę Agaty Buzek i perfekcyjny scenariusz...

zachęcam do zobaczenia tego filmu i tyle.