Obejrzałam ten film raczej z ciekawości, interesowały mnie dalsze losy bohaterki, czekałam na trochę kolorków w jej życiu i muszę przyznać, że nie obejrzałabym tego filmu ponownie.. ale tylko dlatego, że wolę zdecydowanie komedie i akcje. Na psychologię mam bardzo rzadko ochotę, a dramaty to dla mnie masakra (wyjątki się zdarzają)..
nie wiem do końca, co mam myśleć o tym filmie, ponieważ po pierwsze daje do myślenia, a po drugie podobała mi się walka o przeżycie nawet za cenę drugiego życia.. uratowania za wszelką cenę siebie i rodziny. Czego się nie zrobi dla kochanych osób..? Natomiast nie podobała mi się scena (nie wiem czy to tak można nazwać) seksu, a może prędzej gwałtu..!? no i główna bohaterka :/
Ogólnie: nie spodziewałam się takiego przebiegu scen, jednak mogę powiedzieć na koniec, że jak na polski film (co rzadko mi się zdarza), to jest co polecać. Naprawdę wprowadza w stan przemyśleń, ale największe wrażenie podejrzewam, to zrobił na osobach starszych.. Uważam, że właśnie do nich kierowany jest ten obraz.
Mnie się ten film bardzo spodobał, choć mam raptem 20 lat. Widocznie jestem staruszką mentalną:P Wszystko jest kwestią gustu. Ja np. nie cierpię filmów akcji, które są o niczym. Lubie spokojne, kameralne filmy, które skłaniają do myślenia. Rewers skłania.