6,2 36 tys. ocen
6,2 10 1 36487
6,1 35 krytyków
Road House
powrót do forum filmu Road House
ocenił(a) film na 7
DvQ_Zeuss

czemu kiczu? jeden z kultowych filmów z przełomu lat 80 i 90 a to, że Ty wtedy na dywan wchodziles po drabinie nie oznacza ze byl kiczowaty

ocenił(a) film na 4
sobanek

wiadomka wikidajło z tamtych lat petarda !!!!

sobanek

Dokładnie to jest już klasyk.

ocenił(a) film na 5
jazdowicz2666

Ament. ;-)

ocenił(a) film na 7
DvQ_Zeuss

ok juz mi przeszło Ciacho ocena u ciebie 10 a Gra o Tron 6 to wiele tłumaczy ;P

ocenił(a) film na 5
sobanek

Ciacho ocena 10 no padłem. Przecież 1 dla tego syfu to zaszczyt, powinna być jeszcze skala ujemna to miałby - 1. :-)

ocenił(a) film na 7
Chlor_3

taaa :) Ja wiem, że gust jest sprawą indywidualną ale mam wrażenie, że niektórzy tutaj specjalnie trollują bo nie mają życia poza netem, albo sprawia im satysfakcję, że ktoś się odpali i nazwie ich dzbanami itp :)

ocenił(a) film na 5
sobanek

He he rzeczywiście tak to wygląda jakby niektórzy celowo gnoili dobre filmy żeby wkurzyć innych. :-) Ale na tym portalu to normalka skoro krytyk ocenia film Zapach Kobiety na 1 to ja nie mam pytań. :-)

DvQ_Zeuss

Skoro tak twierdzisz....

DvQ_Zeuss

Chyba kicz z oryginału...

ocenił(a) film na 5
weeman86

Hehe dobrze powiedziane.

DvQ_Zeuss

Szkoda nawet komentować pajaca, który daje Zielonej Mili ocenę "2" xD

sp4wn_sp4wnersiak

Chętnie wejdę w polemikę. Dlaczego oburzyła Cię moja ocena (która notabene ma niewielkie znaczenie i brak uniwersalności w mierzeniu filmu, dużo ważniejsza jest argumentacja) i czemu w związku z powyższym chcesz mnie zdyskredytować? Bo Ci się nie spodobała, bo Ty uważasz inaczej? Bo to skandal?

DvQ_Zeuss

Najpierw obejrzyj pierwowzór i Road House a później skomentuj. Zresztą po twoim wysublimowanym guście jak CIACHO ,,10'' to zapewne okazało by się, że fabuła jest dla ciebie zbyt zawiła.

SeBaLy_Kowalski

Chłopaku. Zacznijmy od tego, że nie jesteśmy na Ty. A przynajmniej nie przypominam sobie momentu, w którym na per ty byśmy przeszli. Druga sprawa to to, że - wbrew twoim wynurzeniom - obejrzałem oba te filmy, już wtedy, gdy wstawiałeś ten komentarz. Przejdźmy jednak do merytoryki i sedna sprawy. Obiektywną rzeczą jest, że estetyka filmu Wikidajło to kicz, wręcz zamierzony. To jest po prostu fakt. I określenie tego filmu właśnie takim wcale nie musi mieć pejoratywnego znaczenia czy być zbieżne z tym, że ten film mi się nie podoba. Dalej - fabuła nie jest "zbyt zawiła", gdyż jej tam po prostu nie ma. "Masz wysublimowany gust" - to prawda, nareszcie do rzeczy. Otóż jestem koneserem kinematografii. Do brzegu - nowa wersja Road House? Zapomniałem o tym filmie dzień po obejrzeniu. Mogę tylko powiedzieć, że dobrze się stało, że nie puścili go do kina, co pierwotny plan zakładał. Coś masz do dodania?

DvQ_Zeuss

Chłopaczku, po pierwsze, ta strona jest forum internetowym, gdzie jest nieformalna społeczność, wiec savoir-vivr przyzwala mówić na ,,ty''. Po drugie nie będziesz mnie pouczał, a po trzecie, nawet nie będę z tobą dyskutował i cię przekonywał, bo uwłaczałoby to mojej inteligencji. Poprzestańmy na tym, że nie będę wchodził w polemikę, z osobą która oceniła ciacho na ,,10'' i nie będę się zniżał do twojego poziomu, bo pokonasz mnie doświadczeniem.