6,4 19 tys. ocen
6,4 10 1 19266
5,7 12 krytyków
RoboCop 2
powrót do forum filmu RoboCop 2

potem trojka i jedyneczka na trzecim stopniu podium wedlug mnie.

ocenił(a) film na 9
Grzesiek2207

ROBOCOP I bije wszystkie czesci na glowe najlpesza bez dwoch zdan

Grzesiek2207

A ja uważam, że część pierwsza jest najlepsza(ze względu na brutalność, muzykę i klimat tej brudnej i zdominowanej przez przęstępczość przyszłości). Potem jest część druga(trochę mniej brutalna i muzyka to już niestety nie dzieło Poledourisa...), która jest sequelem niemalże idealnym. A na końcu część trzecia, bo niestety to najsłabsza część, która mogłaby w ogóle nie powstać. Nawet muzyka Poledourisa jej nie ratuje...Kompletny brak klimatu, brak Petera Wellera no i już nie mamy godnego anty-bohatera - marny manekin samuraj to już nie to, co ED-209 albo Cain.

ocenił(a) film na 9
Grzesiek2207

Wczesniej była czesc pierwsza ;D teraz czesc druga ;d dobrze wracac do klasyki ktora bez wzgledu na godzine warto obejrzec ;d Robo rlz ;] ale jak pisalem czesc pierwsza najlepsza ;d

ocenił(a) film na 5
Grzesiek2207

Hahahah !

Oczywiście wszystkie częście zrobione dla kasy i dla szerszy mas które ni lubią myśleć. Jeżeli jednak miałbym wybierać to 1 część jest dobra a reszta to po prostu gówno. Jak można takie gówno stawiać na podium ? Czy wogóle zasługuje na to ? Nawet na miejsce pod podium nie zasługuje !

ocenił(a) film na 4
Zandarm

Pierwsza część jest świetna i należy się jej szacunek. Co z tego że jest robiona dla mas, nie kazdy film musi być Volverem czy 21 Gramów.
Co do innych część to się zgadzam GÓWNO JAKICH MAŁO!

ocenił(a) film na 4
Grzesiek2207

Mam nadzieje że to była ironia bo jeżeli na prawde druga część jest dla ciebie najlepsza to ...

Grzesiek2207

No akurat ostatnio sobie odświeżyłem 1 i 2 (Trójki nie wytrzymałem). ! jest świetna i bez dwóch zdań najlepsza. 2 pomimo, że kiedyś wydawała mi się dobra teraz jakos mi już nie podeszła. Jedynka i tylko jedynak reszta to syf.

penetrator1981

Jak to mniue brutalna czesc???
Mi Robocain snil sie przez kilka lat po tym jak majac 13 lat go obejrzalem, a masakra w starej fabryce potworna, R2 likwiduje ich jakby to byli jacys przestepcy