PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38177}
6,4 19 tys. ocen
6,4 10 1 19181
5,4 16 krytyków
RoboCop 2
powrót do forum filmu RoboCop 2

Nie mogę zdzierżyć tych ocen. Przecież to jest klasyka gatunku. Czego wy oczekujecie po filmie z 1990 roku ?
Efektów specjalnych jak w nowych filmach ? Niektóre opinie są wręcz śmieszne. Rozumiem, że nie każdy
lubi takie klimaty, ale to i tak nie tłumaczy tych ocen. Ja sam się na tych filmach wychowałem i aż mi smutno,
że teraz "gimbusy", które obejrzały ten film tylko z powodu remake'u dają temu klasykowi tak niskie oceny, bo
Robocop z 2014 ma lepsze efekty czy coś w ten deseń. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 7
Devoooon

No ale jednak Robocop 2 jest dużo mniej emocjonujący od pierwszej części. Tak naprawdę w całej serii pierwsze skrzypce gra scenariusz i zdjęcia, a nie aktorzy (bo obsada przecież wcale wybitna nie jest). Verhoeven i Neumeier to geniusze gatunku, którzy z Robocopa zrobili (nie jedyne swoje) arcydzieło, a kontynuacja jest owszem, bardzo dobra, ale tylko bardzo dobra.

ocenił(a) film na 5
Jahmaican

Może i masz rację, ale pierwsza część również jest nisko oceniona - 6,7 to nie jest dobra ocena jak na taki film. Przynajmniej moim zdaniem.

ocenił(a) film na 8
Jahmaican

Obsada wcale nie jest wybitna ? Wiesz to zależy jak na to spojrzeć, co prawda żaden z aktorów jakoś nie wybił się po tym filmie ale próżno sobie dziś wyobrażać kogoś innego w roli RoboCopa niż Peter Weller. Jednak jego twarz, czy głos mocno zapadają w pamięci widza...

ocenił(a) film na 8
Devoooon

Generalnie łącze się z tobą w bólu