PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38514}
5,4 12 tys. ocen
5,4 10 1 12449
4,1 13 krytyków
RoboCop 3
powrót do forum filmu RoboCop 3

Katastrofa

ocenił(a) film na 3

A ja myślałem, że RoboCop 2 to zły film. Ale to co dzieje się w trzeciej części woła o pomstę do nieba. Wszystko leży, min:

1. Scenariusz - jest tak samo poprowadzony jak w drugiej części - choćby skały srały i tak nie wiadomo o co chodzi. Fabuła nudna, niedorzeczna, nieciekawa, słabe zakończenie.

2. Aktorstwo - kto inny jak Peter Weller mógł dobrze zagrać RoboCop'a? Oczywiście, że nikt. Brakuje tu też znanych twarzy. Całość wygląda jak film klasy B, a aktorzy którzy zagrali w poprzednich częściach wyglądają na bardzo zmęczonych sowimi rolami.

3. Muzyka - tak wiem, jest spoko, fajnie brzmi, ale co z tego, jak jest ona zerżnięta z pierwszej części.

4. Przemoc - czego można spodziewać się od kategorii wiekowej PG-13?

5. Efekty Specjalne - Greenbox. Już na początku filmu wita nas przepięknie zrobiona reklama Delta City na zasadzie wytnij tło i wklej na chama postać, albo na końcu przecudnie zrobiona animacja latania Robocop'a (co zresztą trefnym pomysłem było). Nawet taka Ucieczka z Los Angeles wyglądała lepiej.

Najwięcej mogę dać 3/10 i nigdy więcej. Uff jaka ulga.

ocenił(a) film na 7
Hubert7671

No wiesz Robocop od początku był kiczowaty ale 1 miała jeszcze przesłanie i ciekawy scenariusz. Kolejne części to papka dla dzieci.