ale pomimo tego daję 8 za perfekcyjne ukazanie wpływu telewizji na masy i związane z nią manipulacje ludźmi
"Najgorsza część
ale pomimo tego daję 8"
Czyli pozostałe zasługują na 10 ? Cóż, Robocop to kina wymagającego nie należy. Nazywanie go bardzo dobrym filmem bądź arcydziełem to żenada.
Twoich głosów nie należy brać poważnie, dlaczego ?
Obłędy Rycerze 10/10
Leon Zawodowiec 10/10
Hooligans 10/10
Skazany na bluesa 10/10
Miami Vice 10/10
Zielona Mila 10/10
Piła 9/10
Zróbmy sobie wnuka 9/10
Cóż, nie rozumiesz pojęcia arcydzieło. Żaden z powyżej wymienionych na takie miano nie zasługuje. Oceny nie daje się za sentyment tylko za jakość. Skazany na bluesa to film wybitnie słaby. Jedynie Tomasz Kot zagrał dobrze. Film zrobiony na siłę. Słabe aktorstwo reszty obsady. NAciągany scenariusz.
Zielona Mila to po prostu dość dobry film a nie żadne arcydzieło. Piła......cóż lepiej przemilcze
Hmmm surowo podchodzisz do tych ocen, ale po części masz dużo racji. Cóż oceny numer 10 dla Leona i Zielonej Mili, która jest filmem wybitnym, uznanym przez krytyków na całym świecie, naprawdę wyjątkowym, gdyż opowieść ta jest bardzo oryginalna i przedstawiona w iście perfekcyjny sposób przez reżysera, o bardzo dobrych kreacjach aktorskich nie wspominając.
Sam też 10/10 Hooligansom wstawiłem, lecz z perspektywy czasu widzę, że to ocena trochę naciągana, nie mniej jednak podczas pierwszego seansu byłem zauroczony, gdyż film przy swoim prawie zerowym braku realizmu, od strony technicznej jest bardzo dobry.
No cóż, reszta ocen to faktycznie baaaardzo naciągana, ale jak widzę tutaj dlatego użytkownika ocena 8/10 oznacza słaby film. Ja sam wystawiam ją obrazom, które mi się bardzo spodobały, a do ulubionych dodaje filmy, którym postawiłem nawet 7/10. Wracając do tematu, skala ocen tego użytkownika jest po prostu nie przemyślana, a takich przypadków w serwisie można spotkać wiele.
ech... ja daje 8 dobrym filmow 9 tym przy których świetnie się bawiłem i 10 tym które mógł bym oglądać raz w miesiącu. Nawet jeżeli nie są arcydziełami. No ale ty pewnie 10 dajesz tylko Bergmanowi ...
Część 3 jest spoko. Troszke odstaje od rewelacyjnej 2 i świetnej 1 ale daje radę // Cieszę się bardzo, że robocopowy humor został zachowany :D