PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38514}
5,4 12 tys. ocen
5,4 10 1 12449
4,1 13 krytyków
RoboCop 3
powrót do forum filmu RoboCop 3

To już nie to samo co stara i dobra "jedynka"...Owszem, moim zdaniem ogólny pomysł tego filmu nie był wcale taki zły, ponieważ jest trochę fajnych scen ale to jednak klapa.To co mnie najbardziej rozczarowało, to kompletnie niewypalony pomysł z lataniem...no i brak Petera Weller'a w roli głównej...

ocenił(a) film na 6
vanDee

No niestety najsłabszy z całej serii. Peter Weller odrzucił możliwość zagrania w nim gdyż był zobowiązany pracą przy innym filmie, to właśnie Wellera mi tutaj najbardziej brakuje. Tak więc w filmie jest przeciętny Robert John Burke, a za reżyserie wziął się kompletny amator Fred Dekker. W OCP nie rządzi już Old Man, jest nowy niekompetentny i nie odpowiedzialny prezes. Firma zaś przeżywa poważny kryzys finansowy i ma zostać kupiona przez japońską korporacje Kanemitsu której zależy na czasie jeśli chodzi o projekt Delta City. W Detroit zaś działają specjalne oddziałów sił porządkowych, ich zadaniem jest wysiedlanie ludzi ze starych dzielnic przeznaczonych do zburzenia pod budowę Delta City. RoboCop staje po stronie niewinnych i pokrzywdzonych ludzi..., film sam w sobie pozostawił u mnie pewne rozczarowanie. Gdyby za film wziął się ktoś bardziej odpowiedni i gdyby poprawiono niektóre sceny, to może było by inaczej. RoboCop co prawda dostał bajeranckie gadżety w postaci Gun Arm i Jetpacka , ale tej postaci nie są one moim zdaniem tak bardzo potrzebne. Główny przeciwnik czyli McDaggett jest bezbarwny zupełnie , roboty Otomo jeszcze mogą być choć liczyłem na walkę podobną do tej co w części drugiej. Ginie Anne Lewis, moim iż to ma pobudzić do działania Robo to zabieg ten uważam za niezbyt udany. Reasumując jedynie co w filmie można zaliczyć na spory plus to muzyka , udany Basila Poledourisa czyli nic dodać nic ująć.