6,9 61 tys. ocen
6,9 10 1 61075
7,9 29 krytyków
RoboCop
powrót do forum filmu RoboCop

Pamiętam jak jeszcze byłem mały i w ukryciu przed Tatą oglądałem Robocopa. Mam niesamowity sentyment do tego filmu i kiedy go zobaczyłem na TVP1 musiałem obejrzeć do końca. Film absolutnie kultowy , klasyka gatunku niesamowicie mroczny, z wielkim ponurym KLIMATEM (!), bardzo brutalny i wulgarny za co też go zapamiętałem w młodszej młodości. Pamiętam jakie emocje wyzwalały we mnie takie sceny jak rozjechanie człowieka rozpuszczanego przez kwas , czy też pierwsze sceny kiedy wielki robot bojowy omyłkowo kogoś tam zabija, niemówiac już gdy ten sam robot gonił głównego bohatera - wtedy to już emocje sięgały poziomu krytycznego.
Pomimo kilku błędów logicznych film godzien polecenia , Hollywood w najlepszej postaci jaką pamiętam. I jeszcze tekst ,z końcówki filmu ,który wbił mi się w głowe ,a słysząc go dziś powtórnie - aż się uśmiechnołem - "Odsuń się bo stary piernik wykituje".
Ten film nie rdzewieje tak jak nierdzewieją Gwiezdne Wojny czy Mad Max.

ocenił(a) film na 9
spanky

Nic dodać nic ująć. Tylko ta młodsza młodość dość dziwnie brzmi :)

ocenił(a) film na 10
Mr_Grimm

mam 18 lat więc dziwne byłoby stwierdznie "w mojej młodości" bo ja dlaej jestem młody ;)

spanky

Identyczne wrażenia i podobna historia z oglądaniem u mnie stary:) , mam ten sam wiek i też często używam określenia młodsza młodość, niektórzy to naprawdę nie mają się czego czepiać. Powiedz jakie błędy logiczne wychwyciłeś?

simon89_2

Myśmy chodzili nawet po 2x tego samego dnia na Robocopa. Urywka ze szkoły, we 2-3 wagarowiczów składaliśmy się na 1 bilet, wchodził jeden z nas i wyjściem wpuszczał pozostałych :)Piękne czasy.
Kino Bajka we Wrzeszczu, obecnie tancbuda :(

ocenił(a) film na 10
spanky

"-dobrze strzelasz synu. Jak się nazywasz ??
-Murphy ( usmiech)"

nie wytrzymałem i znowu oglądam film z mojego rocznika ale to chyba mój ulubiony film ;] pozdro fanom ;D