PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566438}

Roman Barbarzyńca

Ronal barbaren
2011
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 30537
4,7 6 krytyków
Roman Barbarzyńca
powrót do forum filmu Roman Barbarzyńca

... jest dość specyficzne. Troszkę rubaszne, ale jacy mogą być barbarzyńcy, prawda? Dużo powiązań do ich 'rodzimej' muzyki czyli metalu.
Film jest zrobiony na lekki i nie wymaga większego zaangażowania szarych komórek.
Swoją drogą... przypomina mi bardzo pewną grę na x-boxa 'Brutal Legend'. Klimat jest bardzo podobny;)
Dałabym większą ocenę, ale brakowało mi dobrej muzyki w tle.

ocenił(a) film na 8
muahhh

Zgadzam się - proste, rubaszne, ale bardzo fajnie się oglądało :)

muahhh

**** humoru - przez "H".

Film jest słaby. Bardzo. Sądzą po zwiastunach dialogi są pisane na siłę. Teksty w polskiej wersji zostały delikatnie mówiąc ugrzecznione. Ale oryginale film jest jeszcze gorszy.

juuuhu

"Film jest słaby. Bardzo. Sądzą po zwiastunach dialogi są pisane na siłę."
Widziałaś film?
Chciałabym tu czytać opinie osób które go widziały, ale twoje "sądzenie po zwiastunach" sprawia, że powątpiewam w twoje ogólne ocenienie filmu, nie tylko po zwiastunie.
Pozdrawiam ;]

ocenił(a) film na 8
ntx

Zgadzam się z ntx; po co krytykować, skoro się nie widziało filmu? Jeżeli się odczuwa potrzebę wypowiedzi za wszelką cenę, należy sobie kupić kajet, podpisać "pamiętniczek" i tam przelewać swoje mądrości. A jeszcze lepiej - pójść do kina i obejrzeć.
A "Roman" jest filmem zacnym i zabawnym; szczególnie z napisami.

pazoozoo

W woli ścisłości: film oglądałam w oryginale. Wersji polskiej nie widziałam. Jeśli chodzi o fabułę, to nie znalazłam tu nic zacnego. Przewidywalny do bólu.
Jeżeli komuś się podoba - ok. Wg mnie po prostu kiepski.