Roman Polański: moje życie

Roman Polanski: A Film Memoir
2011
7,3 4,4 tys. ocen
7,3 10 1 4423
6,6 8 krytyków
Roman Polański: moje życie
powrót do forum filmu Roman Polański: moje życie

W sumie dosyć słaby film.
Narracja nudna, wywiad przeprowadzony kiepsko.
Niczego nowego się z Tego filmu nie dowiedziałem...

Spodziewałem się czegoś znacznie lepszego :(

ocenił(a) film na 8
southmilpitas

Zupełnie nie zgadzam się z tobą. Piszesz, że wywiad przeprowadzony kiepsko, a narracja nudna, to co spodziewałeś się kina akcji? Moim zdaniem ten dokument ma niepowtarzalny klimat, nie wiem, czy to kwestia realizacji, czy samej historii Polańskiego. Jeżeli ktoś szuka publicznego prania to faktycznie może się rozczarować. Dokument został zrealizowany przez jednego z najbliższych współpracowników i przyjaciół Polańskiego, dlatego próżno tu szukać niewygodnych pytań, mogących później posłużyć jako pożywka dla prasy brukowej. To bardzo prosto zrobiony dokument, bez żadnych ozdobników, bo jego siłą jest słowo, wspomnienia, zachowanie i sama historia R.Polańskiego.

ocenił(a) film na 4
Lolita_filmaniak

No w filmie biograficznym, czy filmie-wywiadzie nie oczekuję strzelanin.
Ale jako fan Polańskiego nie usłyszałem tam niczego nowego, tak jak wspomniałaś, klimatu nie można odmówić.
Natomiast przez to, że wywiad był przeprowadzony przez przyjaciela Romana zrobiło się nudno, nieciekawie.

Jasne, że oczekuję niewygodnych pytań, czy lekko kontrowersyjnych tez, do których Polański mógłby się odnieść (nie mylić z chamstwem w wykonaniu Wojewódzkiego).
Wtedy taki wywiad jest ciekawy, a tak wyszło "lizanie się po jajkach".