7,2 23 tys. ocen
7,2 10 1 22999
7,7 6 krytyków
Romper Stomper
powrót do forum filmu Romper Stomper

Zrozumieć

użytkownik usunięty

Co ten film chciał pokazać? Jeszcze tego nie wiem i trochę potrwa zrozumienie go.

użytkownik usunięty

Spoiler

Dlaczego Hando żegnając tego rudego ten znak pożegnania wykonał prawą ręką?

ocenił(a) film na 9

Sądzę, że Hendo chciał sprawdzić tego Grubego czy ma jeszcze te same przekonania co miał wcześniej, a wy wnioskować można z tej sceny, że ich opuszcza i nie jest już nazistą. Ja to odebrałem w ten sposób.

użytkownik usunięty
michu_r3

Albo po prostu reżyser mu zakazał.

ocenił(a) film na 7

Flm pokazuje jak beznadziejne i puste jest życie skina i jemu podobnych.

ocenił(a) film na 6

Film pokazał że skini to po prostu degeneraci najgorszego sortu. Dobrze pokazane zostało że za ruchem skinów nie przemawia żadna ideologia czy sympatia polityczna. Nie można tego nazwać subkulturą bo to wręcz uwłacza temu słowu. Film pokazał że skini to chorzy z nienawiści, aspołeczni psychole którzy powinni być trzymani jak najdalej od społeczeństwa, zamknięci w jakiś zakładach otoczonych drutem kolczastym. Dobrze pokazane zostało że jednak jak niebezpieczni potrafią być dla otoczenia i ile cierpienia mogą wyrządzić swoimi psychicznymi zachowaniami. Żałuje tylko że społeczeństwo szufladkuje skinów i na siłę utożsamia ich z jakimś politycznym światopoglądem szczególnie prawicowym. Sam się uważam za sympatyka prawicy (UPR-NP) i jest dla mnie uwłaczającym że skinom daje się łatkę prawicowców. Generalnie film warty zobaczenie dla samego ujrzenia czym tak naprawdę jest ruch skinów. Ode mnie 6/10