6,6 3,2 tys. ocen
6,6 10 1 3201
6,0 2 krytyków
Rosario Tijeras
powrót do forum filmu Rosario Tijeras

ZEGAR

ocenił(a) film na 10

Czy ktos może mi powiedzieć dlaczego gdy Antonio spogląda na zegar w szpitalu, ten, przez cały film wskazuje tę samą godzinę?
Co do flimu, to mnie się podobał, jeśli komuś odpowiada latynoamerykańskie kino to z czystym sumieniem polecam. Fajnie opowiedziana historia, film trzyma w napięciu do samego końca, nie zdradza wszystkiego, przez cały film odkrywa przed widzem nowe wątki, nowe elementy ukladanaki....chociaż, moim zdaniem, pomysł z zabraniem martwego człowieka na dyskotekę...conajmniej dyskusyjny.

ocenił(a) film na 8
kamilakujawa

Widocznie dla Antonio czas stanął w miejscu gdyż stracił kogoś kogo kochał. Jego życie zawiesiło się w przestrzeni transcendentalnych uczuć, które stały się w jednej chwili bardzo realne i namacalne... :)

ocenił(a) film na 7
kamilakujawa

gdy na ekranie pokazywany jest jakikolwiek zegar wskazuje on zawsze tą samą godzinę, zauważyliście?

ocenił(a) film na 8
sen_o_spadaniu

Przecież o tym właśnie jest mowa !!! Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
bloodsome

nieprawda bo mowa jest o zegarze w szpitalu a nie o wszystkich zegarach w filmie... a soją drogą nie zwróciłem uwagi na stojące inne zegary :)

sen_o_spadaniu

Zauważyłem, że gdy Rosario dzwoni do Antonia po śmierci brata jest również 3:30 w nocy na jego budziku.

ocenił(a) film na 9
sen_o_spadaniu

ja mam swoją, jedyną prawidłową, analizę tego faktu: otórz jest to podyktowane budżetem filmu. Producent
filmu zakupił tylko jeden zegarek. W dodatku zepsuty. żeby było taniej. We wszystkich scenach z zegarkiem,
oglądmy tarczę tego samego, jedynego, niedziałającego budzika.

kamilakujawa

Ano dlatego bo w książce jest tak samo:)Czas się zatrzymał w tamtym momencie. Polecam książkę. Warto.

kamilakujawa

Ano dlatego bo w książce jest tak samo. Polecam sięgnięcie po książkę. Warto.

hohahe2

Wskazówki zegara układają się na kształt nożyczek. Widać to szczególnie w ostatniej scenie.

Film bardzo się różni od książki?

ocenił(a) film na 9
eda

Tak, różnice pomiędzy filmem a książką są dosyć wyraźne. Np., książka jest z papieru :D

ocenił(a) film na 4
eda

Tematyka jest taka sama i tak samo się zaczyna, jednak cieszę się, że najpierw przeczytałam książkę, a później obejrzałam film. Gdyby było na odwrót w życiu bym książki do ręki nie wzięła.