PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10031660}
5,7 13 tys. ocen
5,7 10 1 12822
5,0 15 krytyków
Rozwodnicy
powrót do forum filmu Rozwodnicy

Tak właśnie działają media , aby kolejny raz wyśmiać i zakpić z kościoła . Osobiście jestem w trakcie stwierdzenia nieważności małżeństwa , już ponad 3 lata trwa sprawa I instancji. W filmie jest to wszystko zakłamane, uproszczone i zrobione pod publikę aby wyśmiać kościół, zlekceważyć sakramenty . Tak NIE PRZEBIEGA PROCES STWIERDZENIA NIEWAŻNOŚCI.
Wiadomo , można zwalić na gatunek filmu - że to komedia .
Niestety film zrobi wiele złego .

ocenił(a) film na 10
spyraewa

Uwaga: pierścień Arabelli tez nie był prawdziwy. To jest komedia a nie film dokumentalny. Powodzenia w unieważnianiu.

spyraewa

Nie ma większej kpiny z kościoła niż unieważnianie sakramentów;)

djgalin

Miło że Pani ceni sakramenty . Trzeba być w temacie

ocenił(a) film na 6
spyraewa

Być może jeśli jeśli ktoś pisze "kościoła" z małej litery to widać jak bardzo ważne są dla niego sakramenty...

Robert_K7

W innym wątku napisałem, że jesteś (tu cytat) "człowiekiem, którego nikt nie lubi, bo ciągle się czepia szczegółów, słówek, gramatyki i wszystkiego, czego można się czepić, bo musi być super dokładny". Ten wpis pokazuje, jak trafnie to ująłem.

ocenił(a) film na 6
Wolfgang1984

Wolfgangu1984, jesteś dowodem na to jak miłościwy jest Pan Bóg wobec idiotów i głupota nie boli. Bo gdyby bolała, skonałbyś w męczarniach. A tak żyjesz sobie spokojnie i nawet nie wiesz, że jesteś idiotą.

Robert_K7

Głupota? Przecież idealnie cię opisałem, jeszcze zanim zobaczyłem ten wpis. Wykazałem się dobrym nosem co do ciebie, a nie głupotą.

ocenił(a) film na 6
Wolfgang1984

Jeśli myślisz (to nieadekwatny eufemizm w stosunku do ciebie, ale niech tam...), że rację ma ten kto zamieści ostatni wpis to Wolfgangu1984, jesteś dowodem na to jak miłościwy jest Pan Bóg wobec idiotów i głupota nie boli. Bo gdyby bolała, skonałbyś w męczarniach. A tak żyjesz sobie spokojnie i nawet nie wiesz, że jesteś idiotą.

Robert_K7

Skoro jest tak, jak piszesz, to dlaczego tak koniecznie chcesz być autorem tego ostatniego wpisu? Oto ciekawe pytanie hipokryto. Pozwalasz sobie na sugestię, że nie myślę - jest to absurdalne. Jak chcesz mi coś zarzucić, to chociaż zarzuć mi coś, co przynajmniej będzie miało jakiekolwiek uzasadnienie. Ja ci zarzucam, że jesteś czepialski i upierdliwy i ten wpis sprzed 8 dni jest tego dowodem. Ktoś tu bronił KK, a ty zamiast odnieść się do meritum, to wygarnąłeś tej osobie, że napisała "kościół" z małej litery. To jest dopiero miałkość intelektualna.

ocenił(a) film na 7
spyraewa

ale wiesz, że to nie jest dokument?

ocenił(a) film na 6
spyraewa

No cóż, ludzie kościoła sami ciężko na to pracują. Ponadto wiadomo, że cała procedura jest znacznie bardziej skomplikowana i nie wygląda w tak naiwny sposób. Zabawny jest sam fakt unieważniania czegoś, co teoretycznie jest nierozerwalne i ma stanowić jeden z kanonów tej wspólnoty.

tom_d_fw

Bardzo śmieszne "ludzie kościoła sami ciężko na to pracują " . Zacznij pisać scenariusze , ale sądząc po tej kwestii raczej poza propagandą nigdzie zatrudnienia nie znajdziesz .

spyraewa

Film w którym najtrudniejszym gatunkiem jest komedia powinien wzbudzać emocje . Niestety w świecie opanowanym przez "szatana" film używany jest do wzbudzania negatywnych emocji czego klasycznym przykładem hollywoodzkie prostactwo specjalizujące się we wzbudzaniu żądzy zemsty . Oczywiście są wyjątki , ale najczęściej związane z twórcami spoza "świętego lasu" . Ten film ociera się o intencję bycia komedią gdyby nie fakt nachalnego wzbudzania wrażenia "śmieszności" Kościoła katolickiego . Tym samym można uznać ten bubel za "sprytną" wersję jednego z wielu tysięcy gniotów próbujących oderwać ludzi od ich Kościoła . Całkowicie zgadzam się z opinią , że muzyka w tym filmie całkowicie odpowiada poziomowi artystycznemu autorów scenariusza i reżysera . Panie producencie kicha ... ! . Kolejne miliony w "dupu" . Brawo państwowy "polski" instytut "sztuki" filmowej !!!

ocenił(a) film na 8
spyraewa

Ja myślę, że najwięcej złego robią takie katotaliby jak ty. To forum filmowe. A ty ze swoimi indoktrynacjami świątobliwa hipokrytko unieważniająca ślub, bo naturalnie "twoja sprawa jest "wyjątkowa":):):)" nie pouczaj innych. Katotaliby jak ty są takie wrażliwe na punkcie swojego Kościoła i siebie samych. Komedia. Pryz kolejnym unieważnianiu tez będziesz innych pouczać z wyżyn swej katotalibskiej moralności?:) W sumie to pouczaj. A my bedziemy się z was śmiać. I tyle