Szukam bajki odpowiedniej dla 3 latka - czy Ryś i Spółka jest taką bajką?
Zależy mi żeby nie było za dużo przemocy i jakiś sprośnych czy politycznych dowcipów.
Wiem, że czasem to co nudne dla dorosłych podoba się dzieciom - proszę o opinię!
3 latka? to juz lepiej na wróżki go wziąć , swoją drogą ja bym tak od 5-7 lat brał dzieci do kina , czasami jest za wcześnie, np. ja widzialem "niekończąca się opowieść" w wieku 5 lat i byłem przerażony jak widziałem tego wielkiego skalnego potwora.
Ryś nie ma żadnych scen przemocy ani podtekstów, historia jest prosta i nie ma drastycznych zwrotów akcji , a to też ważne!
ale i tak , uważam ze za wcześnie sie do kina z takim berbeciem ;)
myślę, że to zależy... my:
a) nie mamy telewizora
b) jesteśmy filmowymi maniakami i on widzi że bardzo dużo czasu spędzamy w kinie
c) bywa w kinie - na porankach dla dzieci oraz był na jednym filmie
d) selekcjonujemy bardzo uważnie i precyzyjnie to co synek ogląda
myślę że jeśli film jest dostosowany do wieku to można do kina zabrać 3 latka - tylko ważne aby nie była to kreskówka dla dorosłych jak Shrek... dzięki za informacje. Generalnie film zbiera bardzo słabe recenzje a zależy mi aby, jeśli już zabieram malucha do kina, film był dobry :-)
moja 7letnia siostra ma go na kompie ( w wersji angielskiej) ale chciałaby go w kinie obejrzeć.
po prostu to nie jest WYMUSKANY film jak TS3 albo Shrek.. debiutanckie dzieło hiszpańskiej wytwórni. Ma prawo sie nie podobać.
ale NIE JEST ZŁY , jest źle przetłumaczony :/
bylem na tej bajce z moim 4 letnim synem i powiem ze zaslanial oczy paru scenach.
Bardziej polecam "Dzwoneczka"
Ten do nosorożca nawet bardzo;-)
Co do filmu to strasznie nudny - 5 latka chciała z niego wyjść, żona przysnęła a ja byłem tak wkurzony, że chciałem zwrotu pieniędzy;-)
Dla 3 latków jak już ktoś pisał to "Dzwoneczek" będzie idealny